Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/u556476163/domains/te.pl.ua/public_html/engine/modules/show.full.php on line 335 DataLife Engine > > Як полтавські тепловики рибку ловили і запашну юшку на День рибалки готували
> Новини підприємства > Як полтавські тепловики рибку ловили і запашну юшку на День рибалки готували

Як полтавські тепловики рибку ловили і запашну юшку на День рибалки готували


17-07-2013, 18:30. : admin1

 2013-07-17


 

Разом з усією Україною радісно зустріла одне з найулюбленіших із народних свят — День рибалки — й мальовнича Шилівка, що на Решетилівщині: місцеві прихильники воістину усенародного промислу з нетерпінням очікували на прибуття на береги Псла традиційного риболовецького «десанту» з підприємства «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО». Адже саме тут, на підшефній базі відпочинку під символічною назвою «Дім рибалки», працівники підприємства щороку беруть участь у товариських змаганнях з полювання на свою «золоту рибку» удачі. До речі, працівникам підприємства, за їхніми словами, останнім часом особливо приємно виїжджати на улюблене місце відпочинку: ще позаторік керівництво і профспілка «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» подбали про ремонт і впорядкування території самої бази.

 


Отже, на святковій емоційній хвилі, «забувши» на день, що вони – представники інших професій і «озброївшись» вудками і човнами, тепловики перетворилися на маститих рибалок і розпочали змагання.

 
На фото (зліва на право). Переможці змагань: Олексій Гагаєв (3 місце); Анатолій Грицай (1 місце); Геннадій Кабанець (2 місце).

Поки майстри риболовлі чаклували над своїми вудками, заговорюючи їх на «усіляку рибку, та краще покрупніше», на березі річки у чималенькому казанку вже нетерпляче, в очікуванні гарного улову, закипала водичка під майбутню юшку, яка мала готуватися під пильним оком головного «шеф-кухаря» свята, а за сумісництвом і очільника буфету підприємства, Надії Іванівни Пасічко. Колеги-уболівальники і глядачі й собі часу не гаяли, розмірковуючи поміж собою: а може, цього разу вийде, як у відомому анекдоті: «Іде один рибалка і тягне величезного сома кілограмів на 100. Назустріч – другий, з відром карасів, і каже першому єхидно: «Що, лише одну рибинку спіймав?..».

Та коли змагання завершилися і стало зрозумілим, що стокілограмова «рибинка» усе ж не причепилася до вудки переможця, це ніскільки не затьмарило радості від успіху Грицай Анатолія — електрозварювальника підприємства. Друге місце зайняв Геннадій Кабанець, що на підприємстві займає відповідальну посаду старшого майстра служби централізованих ремонтів, а третє — Олексій Гагаєв, дефектоскопіст випробувальної лабораторії підприємства. Переможець і призери дістали окрім задоволення від самої риболовлі та її трофеїв, ще й привітання колег і вболівальників та кубки «переможців» від профспілкового комітету підприємства.

На фото. Переможець змагань Анатолій Грицай
На фото (зліва на право). Переможці змагань: Геннадій Кабанець (2 місце); Василь Пушкаренко (4 місце); Олексій Гагаєв (3 місце).


А найвищою загальною нагородою як для переможців змагань, так і всіх уболівальників, стала неймовірно смачна «фірмова» юшка від асів кулінарної майстерності «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО».

— Надія Іванівна, чи не поділитеся професійною таємницею: ваш рецепт приготування юшки — традиційний чи ви додали до нього якусь свою родзинку? 
—Звичайно, у будь-якого кухаря або ж вправної господині завжди є, так би мовити, свої хитрощі, що дозволяють гарну страву перетворити на фантастичну. Не обійшлося без хитрощів і у нас, але основу юшки складають, безумовно, трофеї учасників змагання (свіжоспіймана рибка) та дві головки цибулі, петрушка, сіль, лавровий лист, перець горошком, зелень петрушки і кріп — за смаком. Хотілося б зауважити, що справжній кухар не забуває і про смак тих, для кого ця юшка готується… Але головне — це риба. Саме від неї залежить на скільки фантастичною вийде юшка.

Як зазначила голова профспілкового комітету підприємства Тетяна Бібікова, День рибалки у Шилівці вийшов на славу. Як і інші святкові заходи, які постійно організовуються на підприємстві як для дорослих, так і для малечі, цей день став не тільки гарним відпочинком для працівників нашого підприємства, а й зміцнив їхнє відчуття свого колективу як єдиної дружної родини. Присутні ж, учасники конкурсної програми та вболівальники, були одностайними: природа рідної Полтавщини, свіжо спіймана рибка та юшка з неї, що готувалася у них на очах, — це значно більше ніж відпочинок на природі, це фактично єднання із самою природою. 

І хоча цьогорічне Свято рибалки у Шилівці закінчилося, для багатьох тепловиків сезон «водного» полювання продовжиться — сезон у розпалі. Бо справжній рибалка — рибалка завжди. І удача зловити рибку своєї мрії коли-небудь обов’язково посміхнеться кожному.

Тетяна ВАСИЛЬЄВА

За матеріалами:
Обласна щотижнева ГАЗЕТА «ПОЛТАВСЬКИЙ ВІСНИК»
Адреса ресурсу:
http://www.visnyk.poltava.ua/
Адреса матеріалу: