Про обладнання житлових будинків вузлами комерційного обліку теплової енергії

2018-06-19  

ПРО ОБЛАДНАННЯ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ ВУЗЛАМИ КОМЕРЦІЙНОГО ОБЛІКУ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ

На теперішній час окремі житлові будинки за адресами, що наводяться нижче, не обладнані вузлами комерційного обліку теплової енергії. Фахівцями служби приладів обліку та контролю за якістю теплопостачання мешканцям цих будинків направлені листи з інформацією про наміри встановлення вузлів обліку. Аналогічна інформація про наміри встановлення вузлів комерційного обліку теплової енергії буде розміщена на інформаційних стендах житлових будинків.

Про обладнання житлових будинків вузлами комерційного обліку теплової енергії


Про обладнання житлових будинків вузлами комерційного обліку теплової енергії

 

ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» нагадує: на виконання вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (далі – Закон) житлові будинки мають бути обладнані вузлами комерційного обліку теплової енергії.

Відповідно вимог Закону, співвласники будівлі протягом двох місяців з дня повідомлення мають право повідомити ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» (за своїм вибором) про: згоду на встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих підприємством умовах; намір погодити з ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» відмінні від запропонованих умови встановлення вузла комерційного обліку; намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку в установленому законодавством порядку.

Зважаючи на викладене, пропонуємо провести обговорення зазначених питань на зборах співвласників будинку, за результатами яких оформити протокол у відповідності до вимог статті 10 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та направити його на адресу підприємства м. Полтава, вул. Комарова, 2-А для розгляду. 

Додатково повідомляємо, що після взяття на абонентський облік вузла комерційного обліку теплової енергії оплата послуг з централізованого опалення буде проводиться за його показниками пропорційно опалювальній площі квартири. Вузол комерційного обліку обліковує фактично спожиту будинком теплову енергію. Вартість 1 Гкал для всіх споживачів однакова, а нарахування за послугу централізованого опалення залежить від обсягу споживання.

Прийняття вузла комерційного обліку теплової енергії на абонентський облік після його монтажу здійснюється комісією за участю представників споживачів, ДП «Полтавастандартметрологія» та підприємства зі складанням відповідного акту. В зв'язку з цим, громаді будинку пропонується визначитись з відповідальною особою, що ввійде до складу комісії, яку буде проінструктовано та ознайомлено з параметрами та принципом роботи вузла комерційного обліку теплової енергії. Інформацію про відповідальну особу прохання надати за телефонами (0532) 510-464, (0532) 510-482 або особисто у каб. №3 по вул. Духова, 5

Одночасно повідомляємо, що після прийняття лічильника на абонентський облік мешканцям житлових будинків необхідно переукласти договори про надання послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води. Бланки договорів мешканцям зазначених житлових будинків будуть направлено поштою.

Нарахування згідно показників вузла комерційного обліку теплової енергії не вплине на право споживачів послуг підприємства отримувати житлову субсидію

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО