Вересень 2018 року: Вперше у Полтаві відбувся міжнародний семінар «Енергоефективні проекти в секторі теплопостачання України»

2018-09-21  
 
ВПЕРШЕ У ПОЛТАВІ ВІДБУВСЯ МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ПРОЕКТИ В СЕКТОРІ ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ УКРАЇНИ»

Теплоенергетики ділилися досвідом щодо модернізації централізованого теплопостачання у своїх містах. Більше про це - далі.

Цього року уперше в Полтаві провели щорічний семінар Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго». У ньому взяли участь близько сімдесяти теплоенергетиків з усієї України та представників міжнародних фінансових організацій.
 

Олександр Олексенко, в.о. генерального директора ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго»
— Це сходинка у розвитку взаємодії між міжнародними фінансовими організаціями, між донорами, партнерами Європейського банку реконструкції та розвитку, а також спілкування енергетиків, обмін позитивним досвідом, обговорення проблематики, яка існує в галузі.

Асоціація «Укртеплокомуненерго» об’єднує понад 60% теплопостачальних підприємств і виробників обладнання для галузі комунальної теплоенергетики в Україні. Вона є проміжною ланкою між підприємствами та виконавчою владою, працює над удосконаленням законодавчої і нормативно-правової бази, котрою керуються регіональні теплопостачальники, і допомагає їм знайти джерела фінансування для інвестиційних проектів. Одним з факторів, що допомагає асоціації зберегти централізоване теплопостачання в Україні, є співпраця з європейськими країнами.

Арсентій Блащук, президент Міжгалузевої асоціації з розвитку систем теплопостачання «Укртеплокомуненерго»
— На сьогодні залишилося 48% централізованого, що з року в рік люди відключаються не дивлячись на те, що газ в квартирі – це небезпечно і замінити в квартирі газ немає чим. В нас проблем є ще багато тому, що є енергонеефективні. Є труби, які 70% зношені. Котельні в принципі з ними можна жити.

Альона Бабак, депутат ВРУ, заступник голови комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і ЖКГ
— Ми підняли питання зміни ціни газу, яке оголошено урядом, що воно буде. Водночас формально ми не бачимо ні механізму ціни, не бачимо точних відсотків. Але попередньо ми чуємо, що це може призвести до 20% збільшення вартості теплової енергії. Без масової програми енергозбереження. Це просто виглядає убиванням нашої централізованої системи теплопостачання.

Учасникам семінару презентували фінансову програму DemoUkrainаDH, яку ініціювала Північна екологічна фінансова корпорація НЕФКО.

Ронні Нільссон, старший радник корпорації NEFKO
— Основна мета НЕФКО – це реалізація екологічних проектів. НЕФКО працює дуже активно в Східній Європі, але серед країн Східної Європи Україна - це країна, в якій НЕФКО реалізувала найбільшу кількість проектів.

Завдяки фінансовій програмі реалізували близько 20-ти демонстраційних проектів у різних містах України. Обласне підприємство «Полтаватеплоенерго» стало одним із перших, котре втілило проект програми DemoUkrainа. За рахунок міжнародних інвестицій, а це більше 500 тисяч євро, у місті реконструювали котельню по вулиці Європейській, 48, замінили теплові мережі та встановили індивідуальні теплові пункти у житлових будинках.

Володимир Пасічко, головний інженер ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго»
— Головною метою було впровадження регулювання процесів як виробництва, так і споживання теплової енергії автоматично, в залежності від погодних умов. Також суттєво підвищилася якість послуг, особливо це стосується гарячого водопостачання, коли в перехідний період не завжди була якісна гаряча вода.

У рамках семінару обговорили питання енергоефективності, економії ресурсів та зменшення споживання теплової енергії споживачами. Учасники мали змогу поспілкуватися з постачальниками обладнання для виробництва і транспортування теплової енергії, обговорити Концепцію державної політики у сфері теплопостачання та почути позицію представників Європейського Союзу з обговорюваних питань.

За матеріалами прес-служби "Полтаватеплоенерго".

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО