«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Як проходить та скільки коштує повірка індивідуальних водолічильників?

2018-11-15  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ:
ЯК ПРОХОДИТЬ ТА СКІЛЬКИ КОШТУЄ ПОВІРКА ІНДИВІДУАЛЬНИХ ВОДОЛІЧИЛЬНИКІВ?

Кожен споживач послуг «Полтаватеплоенерго», чия оселя оснащена індивідуальними (квартирними) лічильниками гарячої води, кожні три-чотири роки зіштовхується з питанням необхідності їх Держповірки. Полтавці регулярно звертаються до підприємства з проханням пояснити, де можна повірити лічильники, як проходить ця процедура та скільки вона коштує. Відповіді на ці запитання читайте нижче.

На сьогодні з понад 200 тис полтавців, котрі користуються послугами «Полтаватеплоенерго», послугу з централізованого постачання гарячої води отримують майже 150 тис. Обліковано споживають гарячу воду майже 52 тис домогосподарств нашого міста, що складає майже 78% від загальної їх кількості. 

Усі індивідуальні прилади обліку підлягають обов’язковій періодичній повірці, яка проводиться кожні чотири роки. Згідно з Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» споживачі її проводять власним коштом. Після набуття чинності цього закону, НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), вилучила зі структури тарифу на послуги «Полтаватеплоенерго» повірку лічильників як складову.

На сьогодні для виконання повірки лічильників гарячої води у підприємства укладені договори з комунальним підприємством ПОР «Полтававодоканал» і ТОВ «Еталон-АСП». Звертаємо увагу споживачів: установлення приладу обліку гарячої води неможливе без установлення лічильника холодної. І навпаки. Тому їхню повірку також доцільно проводити одночасно

У «Полтававодоканалі» ця послуга по обох приладах обліку включає в себе розпломбування/опломбування фахівцями (безкоштовно), демонтаж/монтаж лічильників і встановлення/зняття тимчасових вставок у мережу водопостачання на час відсутності облікових приладів, доставку їх до атестованої метрологічної лабораторії та, власне, перевірку стану лічильників, приведення їх до ладу в разі потреби. Комплекс робіт з повірки одночасно двох водолічильників у «Полтававодоканалі» коштує 349,06 грн. Вся процедура проходження Держповірки триває до двох тижнів. 

«Еталон-АСП» виконує безпосередньо саму повірку приладів обліку протягом доби — без зняття лічильників на місті їх встановлення за допомогою переносної атестаційної установки. Вартість повірки у цьому випадку становить 330 грн. Проте виготовлення свідоцтва про проходження повірки, яке необхідно буде забрати самостійно, займе також до двох тижнів.

Є й третій варіант — упоратися власними силами. За тестування приладів обліку в метрологічних лабораторіях «Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» візьмуть відповідно 2х58,64 грн=117,28 грн і 2х53,31 грн=106,62 грн. Але сюди їх слід привезти самостійно, завчасно замовивши розпломбування та опломбування лічильників у КП ПОР «Полтававодоканал» (послуга безкоштовна), демонтувавши й установивши замість лічильників тимчасові вставки в мережу водопостачання. Робота буде виконана за тиждень. 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Як проходить та скільки коштує повірка індивідуальних водолічильників?

Кінцевим результатом незалежно від того, хто проводить повірку, має стати відповідне свідоцтво, видане ДП «Полтавастандартметрологія». Для приладів обліку гарячої води термін між повірками на сьогодні становить чотири роки.



Прес-служба «Полтаватеплоенерго».
 

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів — підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО