«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: До уваги бюджетних установ, інших споживачів (крім населення) та релігійних організацій

2021-11-10  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: 
До уваги бюджетних установ, інших споживачів (крім населення) та релігійних організацій

Рішенням Полтавської обласної ради для ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» було затверджено тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які зросли у порівнянні з минулими тарифами.

Рішенням Полтавської обласної ради від 21 жовтня 2021 року №286  для ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» було затверджено тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які у порівнянні з минулими тарифами (Постанова НКРЕКП від 30.11.2020 №2269) зросли.

Перегляд тарифів на теплову енергію обумовлений стрімким підвищенням вартості газу та зміною у порядку його закупівлі. Відповідно до ст.20 Закону України «Про теплопостачання»  тарифи на теплову енергію повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії.

Умовами Договору постачання природного газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» передбачена диференціація цін природного газу. 

Для бюджетних та релігійних установ встановлена фіксована ціна, яка з жовтня 2021 року становить 16 554,00 грн за 1000 куб.м. з ПДВ та з урахуванням тарифу на послугу транспортування. 

Для виробництва теплової енергії іншим споживачам (крім населення), встановлена ринкова ціна, що визначається щомісяця. В розрахунках тарифів ринкова ціна на жовтень 2021 року становила 24 933,69 грн за 1000 куб.м. з ПДВ та з урахуванням тарифу на послугу транспортування, з листопада 2021 року, згідно додаткової угоди до Договору постачання природного газу, ринкова ціна становить 36 424,91 грн за 1000 куб.м. з ПДВ з урахуванням тарифу на послугу транспортування.

Встановлення нових тарифів шляхом повного перегляду обумовлено фактором диференціації цін природного газу за категоріями споживачів та лімітів на споживання.

Відповідно до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою КМУ від 01.06.2011р. №869  відбулась нова диференціація тарифів на теплову енергію в залежності від типу підключення будівлі до системи теплопостачання.

Формування тарифів здійснено окремо для кожної категорії споживачів: «бюджетні установи», «інші споживачі (крім населення)», «релігійні організації»: 

  — на виробництво теплової енергії; 
  — транспортування теплової енергії з урахуванням витрат на утримання та ремонт центральних теплових пунктів та без урахування витрат на утримання та ремонт центральних теплових пунктів;
  — постачання теплової енергії з урахуванням витрат на утримання та ремонт індивідуальних теплових пунктів та без урахування витрат на утримання та ремонт індивідуальних теплових пунктів;
  — окремо для кожного багатоквартирного будинку, обладнаного системою автономного теплопостачання (дахові котельні).

Ознайомитися із встановленими для ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» тарифами на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що набули чинності із 1 листопада 2021 року, можна за наступними посиланнями: 

  — Тарифи для потреб бюджетних установ; 
  — Тарифи для потреб інших споживачів (крім населення); 
  — Тарифи для потреб релігійних організацій. 
Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber  чи Telegram .

Друкувати

АКТУАЛЬНО


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
Графік підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону

Аби наступний опалювальний сезон пройшов без позаштатних ситуацій, влітку необхідно якісно підготувати теплове господарство до роботи. Запорукою безвідмовного функціонування обладнання котелень і теплових мереж,  стабільного надання послуг теплопостачання споживачам у м. Полтаві, Карлівці, Машівці, Решетилівці, Котельві, а також у Кременчуці — є своєчасне виконання фахівцями «Полтаватеплоенерго» всього комплексу профілактичних заходів. Тому щороку на деякий час необхідно зупиняти котельні, теплогенераторні і центральні теплові пункти (ЦТП). Нижче пропонуємо погоджений з органами місцевого самоврядування графік підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2024-2025 років.

Близько половини котелень і теплогенераторних Полтави будуть зупинятися відповідно до графіку, щоб теплоенергетики змогли провести всі необхідні діагностичні та ремонтні роботи.

Термін зупинки кожної котельні залежить від її потужності та протяжності теплових мереж, задіяних у роботі. У середньому він коливається від 7 до 11 діб. 
 
Проте є винятки. Наприклад, котельня по вулиці І. Дорошенка буде зупинена для проведення планового ремонту на 23 дні: з 27 травня по 18 червня (включно). Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують, що термін зупинки потужностей зведений до мінімуму, аби незручності для споживачів тривали якнайменше!

У графіку підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону крім дат зупинки і відновлення роботи кожної котельні, теплогенераторної чи ЦТП, міститься ще й дата проведення гідравлічних випробувань. Завдяки випробуванням  фахівці підприємства можуть спрогнозувати і виявити місця можливих поривів на мережах, оперативно їх відремонтувати і запобігти виникненню аварій уже в період надання послуг.
 
Зверніть увагу, що в результаті гідравлічних випробувань можуть виникнути позаштатні ситуації, що подовжать термін зупинки котельні, а значить і період відсутності гарячої води влітку.
 
Отже, «Полтаватеплоенерго» інформує споживачів про дати проведення гідравлічних випробувань, аби можливі пориви на мережах не були для них несподіванкою.



ГРАФІК ПІДГОТОВКИ
котелень, теплогенераторних, ЦТП та теплових мереж
до опалювального періоду 2024-2025 рр. у м. Полтава,
погоджений з виконавчим комітетом
Полтавської міської ради 

 

 

АКТУАЛЬНО 

 

АКТУАЛЬНО

 

АКТУАЛЬНО

 

 

З графіками проведення робіт у районних центрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає свої послуги, можна ознайомитися тут:

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


КОРИСНО

ОФІЦІЙНО