І трубопровід полагодили, і змагання з професійної майстерності провели

2017-06-30
 

І ТРУБОПРОВІД ПОЛАГОДИЛИ, І ЗМАГАННЯ З ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ПРОВЕЛИ

На обласному комунальному підприємстві «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» визначали кращого зварювальника. Такі професійні змагання, серед працівників підприємства, започаткували минулого року. Восени свої знання та навички перевіряли слюсарі-ремонтники, нині дійшла черга до зварювальників.


Сьогодні на вулиці Ракова у Полтаві працюють кращі зварювальники міста. Їх робота важлива для всього теплового господарства, і виконують вони її і в спеку, і в морози.

Юрій Міщенко, зварювальник ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Зварюємо труби постійно, на опалення, на гарячу воду, в основному труби, теплотраси, котельні, котли, колодязі.

А цього дня їхня задача — не лише якісно, а й швидко впоратися із поставленим завданням. У реальних умовах, на діючій тепломережі, зварювальники підприємства «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» беруть участь у конкурсі «Кращий за професією». Заміну тепломережі, яка зазвичай займає кілька днів, вони разом виконують за один день.

Валерій Бородавка, начальник третього теплового району ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Завдяки цьому конкурсу ми зекономимо декілька днів на проведення цих робіт. І по завершенню конкурсу район вже своїми силами буде закінчувати ці роботи.

У конкурсі всього 7 учасників: представники від усіх 4 теплових районів нашого міста, виробничо-диспетчерської служби та дільниці капітальних ремонтів. Спершу вони фіксують трубу і «коліно». Потім - коли дається старт - розпочинають безпосередньо зварювання. На цьому об'єкті комунальники працюють із сучасними енергоефективними трубопроводами з попередньою теплоізоляцією, які дозволяють мінімізувати втрати теплової енергії при її транспортуванні.

Валерій Бородавка, начальник третього теплового району ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Завдяки цій попередній ізоляції зменшуються втрати в навколишнє середовище, тобто в «лотки», в землю, і теплоносій збільшує температуру, і переходить на будинок.

Не минає і 10 хвилин, як перший учасник вже закінчує роботу. Швидко виконати завдання зварювальнику із більш ніж 20-річним стажем Юрію Міщенку, каже, допоміг досвід.

Юрій Міщенко, зварювальник ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Практика приходить з роками, тут без практики нікуди не подінешся.

Роботу учасників конкурсу члени журі перевіряють за кількома основними критеріями.

Олег Баюн, заступник головного інженера ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Це перше — підготовка робочого місця до конкретного місця зварювання стику, це якість зварювального шва. А також час, який витратили у співвідношенні до нормативного часу на даний стик, і умови його зварювання.

Наскільки якісно виконаний зварювальний шов, журі перевіряє спеціалізованим обладнанням. У підсумку комісія резюмує: огріхів, які б впливали на роботу трубопроводу, на жодній з ділянок, де працювали конкурсанти, не виявлено. Проте «кращих із кращих», за підсумками конкурсної програми, журі визначило. На обласному комунальному підприємстві «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» кажуть — цьогорічне змагання продовжує гарну традицію проведення конкурсів з професійної майстерності, започатковану минулого року.

Крістіна БРІГІДА, телеканал «Місто»

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО