80% об'єктів соціальної сфери готові до опалювального сезону, житлового фонду – удвічі менше

2017-09-08


80% ОБ'ЄКТІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ ГОТОВІ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ, ЖИТЛОВОГО ФОНДУ — УДВІЧІ МЕНШЕ

У різних куточках Полтави завершують поточні ремонти на котельнях та продовжують лагодити теплові мережі. Підприємство «Полтаватеплоенерго» повним ходом готується до нового опалювального періоду. У поточному році на цей процес значною мірою вплинули фінансові чинники.


Підготовка до цьогорічного опалювального періоду у нашому місті проходить в умовах значного недофінансування. З настільки критичною ситуацією обласне комунальне підприємство «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО», кажуть, зіштовхнулося цього літа чи не вперше за багато останніх років. Весь підготовчий період полтавські теплоенергетики вимушені були працювати в умовах значного боргу державного бюджету на фінансування пільг і субсидій за вже надані послуги населенню. На сьогодні ця сума вже перевищила 144 млн гривень. Відтак, у підприємства утворилася штучна заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ у майже 138 млн гривень. Цей чинник та запровадження державою розподільчих рахунків для підприємств комунальної теплоенергетики, котрі не розрахувалися за блакитне паливо, утворили значний дефіцит обігових коштів, і на свої рахунки від споживачів «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» недоотримано понад 40 млн гривень.

Володимир ПАСІЧКО, головний інженер ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Із 33 млн, які ми запланували використати на підготовку господарства у міжопалювальний період, на сьогоднішній день використано лише 12 млн. Вперше за багато років доводиться констатувати, що від незалежних від підприємства причин ми не змогли в повному обсязі виконати увесь обсяг запланованих робіт. І тепер будемо змушені частину робіт виконувати в опалювальний період.

Попри це, починаючи з весни і протягом всього літа, комунальники працювали, не покладаючи рук. Встигли замінити більше 3 км теплових мереж, виконати усі необхідні роботи із заміни насосного обладнання та автоматики безпеки і управління, провести гідравлічні випробування мереж теплопостачання, ремонт основного та допоміжного обладнання. Завершуються останні приготування до старту цьогорічного опалювального сезону і на котельні підприємства по вулиці Квітучій.

Валерій БОРОДАВКА, начальник третього теплового району ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Ця котельня забезпечує мікрорайон «Інститут зв'язку», забезпечує гарячою водою та опаленням 18 житлових будинків. І останній опалювальний сезон до нас додався ще один дитячий садочок.

Традиційно фахівці підприємства «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» опікуються не лише підготовкою теплового господарства до зими, а й долучаються до контролю виконання підготовчих робіт на об'єктах соціальної сфери та житлового фонду нашого міста.

Володимир ПАСІЧКО, головний інженер ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Більше 80% соціально важливих об’єктів, а це шкільні, дошкільні заклади, заклади охорони здоров'я готові до роботи в опалювальний період. Що стосується житлового фонду ЖЕО №2, то близько 40% житлових будинків пред'явлені комісії, проведено їх обстеження. Стосовно відомчого житла та ЖБК ситуація гірша. Із 177 будинків лише 3 були пред'явлені фахівцям підприємства.

Що ж до самого старту опалювального періоду, на підприємстві кажуть: подавати тепло до осель полтавців вони готові, проте, зможуть це зробити лише після прийняття відповідного рішення про початок опалювального сезону органами місцевого самоврядування, коли протягом 3 діб поспіль середньодобова температура зовнішнього повітря не перевищуватиме +8 градусів за Цельсієм.

Крістіна БРІГІДА, телеканал «Місто»

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО