80% об'єктів соціальної сфери готові до опалювального сезону, житлового фонду – удвічі менше

2017-09-08


80% ОБ'ЄКТІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ ГОТОВІ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ, ЖИТЛОВОГО ФОНДУ — УДВІЧІ МЕНШЕ

У різних куточках Полтави завершують поточні ремонти на котельнях та продовжують лагодити теплові мережі. Підприємство «Полтаватеплоенерго» повним ходом готується до нового опалювального періоду. У поточному році на цей процес значною мірою вплинули фінансові чинники.


Підготовка до цьогорічного опалювального періоду у нашому місті проходить в умовах значного недофінансування. З настільки критичною ситуацією обласне комунальне підприємство «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО», кажуть, зіштовхнулося цього літа чи не вперше за багато останніх років. Весь підготовчий період полтавські теплоенергетики вимушені були працювати в умовах значного боргу державного бюджету на фінансування пільг і субсидій за вже надані послуги населенню. На сьогодні ця сума вже перевищила 144 млн гривень. Відтак, у підприємства утворилася штучна заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ у майже 138 млн гривень. Цей чинник та запровадження державою розподільчих рахунків для підприємств комунальної теплоенергетики, котрі не розрахувалися за блакитне паливо, утворили значний дефіцит обігових коштів, і на свої рахунки від споживачів «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» недоотримано понад 40 млн гривень.

Володимир ПАСІЧКО, головний інженер ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Із 33 млн, які ми запланували використати на підготовку господарства у міжопалювальний період, на сьогоднішній день використано лише 12 млн. Вперше за багато років доводиться констатувати, що від незалежних від підприємства причин ми не змогли в повному обсязі виконати увесь обсяг запланованих робіт. І тепер будемо змушені частину робіт виконувати в опалювальний період.

Попри це, починаючи з весни і протягом всього літа, комунальники працювали, не покладаючи рук. Встигли замінити більше 3 км теплових мереж, виконати усі необхідні роботи із заміни насосного обладнання та автоматики безпеки і управління, провести гідравлічні випробування мереж теплопостачання, ремонт основного та допоміжного обладнання. Завершуються останні приготування до старту цьогорічного опалювального сезону і на котельні підприємства по вулиці Квітучій.

Валерій БОРОДАВКА, начальник третього теплового району ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Ця котельня забезпечує мікрорайон «Інститут зв'язку», забезпечує гарячою водою та опаленням 18 житлових будинків. І останній опалювальний сезон до нас додався ще один дитячий садочок.

Традиційно фахівці підприємства «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» опікуються не лише підготовкою теплового господарства до зими, а й долучаються до контролю виконання підготовчих робіт на об'єктах соціальної сфери та житлового фонду нашого міста.

Володимир ПАСІЧКО, головний інженер ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
— Більше 80% соціально важливих об’єктів, а це шкільні, дошкільні заклади, заклади охорони здоров'я готові до роботи в опалювальний період. Що стосується житлового фонду ЖЕО №2, то близько 40% житлових будинків пред'явлені комісії, проведено їх обстеження. Стосовно відомчого житла та ЖБК ситуація гірша. Із 177 будинків лише 3 були пред'явлені фахівцям підприємства.

Що ж до самого старту опалювального періоду, на підприємстві кажуть: подавати тепло до осель полтавців вони готові, проте, зможуть це зробити лише після прийняття відповідного рішення про початок опалювального сезону органами місцевого самоврядування, коли протягом 3 діб поспіль середньодобова температура зовнішнього повітря не перевищуватиме +8 градусів за Цельсієм.

Крістіна БРІГІДА, телеканал «Місто»

Друкувати

АКТУАЛЬНО


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
Графік підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону

Аби наступний опалювальний сезон пройшов без позаштатних ситуацій, влітку необхідно якісно підготувати теплове господарство до роботи. Запорукою безвідмовного функціонування обладнання котелень і теплових мереж,  стабільного надання послуг теплопостачання споживачам у м. Полтаві, Карлівці, Машівці, Решетилівці, Котельві, а також у Кременчуці — є своєчасне виконання фахівцями «Полтаватеплоенерго» всього комплексу профілактичних заходів. Тому щороку на деякий час необхідно зупиняти котельні, теплогенераторні і центральні теплові пункти (ЦТП). Нижче пропонуємо погоджений з органами місцевого самоврядування графік підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2024-2025 років.

Близько половини котелень і теплогенераторних Полтави будуть зупинятися відповідно до графіку, щоб теплоенергетики змогли провести всі необхідні діагностичні та ремонтні роботи.

Термін зупинки кожної котельні залежить від її потужності та протяжності теплових мереж, задіяних у роботі. У середньому він коливається від 7 до 11 діб. 
 
Проте є винятки. Наприклад, котельня по вулиці І. Дорошенка буде зупинена для проведення планового ремонту на 23 дні: з 27 травня по 18 червня (включно). Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують, що термін зупинки потужностей зведений до мінімуму, аби незручності для споживачів тривали якнайменше!

У графіку підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону крім дат зупинки і відновлення роботи кожної котельні, теплогенераторної чи ЦТП, міститься ще й дата проведення гідравлічних випробувань. Завдяки випробуванням  фахівці підприємства можуть спрогнозувати і виявити місця можливих поривів на мережах, оперативно їх відремонтувати і запобігти виникненню аварій уже в період надання послуг.
 
Зверніть увагу, що в результаті гідравлічних випробувань можуть виникнути позаштатні ситуації, що подовжать термін зупинки котельні, а значить і період відсутності гарячої води влітку.
 
Отже, «Полтаватеплоенерго» інформує споживачів про дати проведення гідравлічних випробувань, аби можливі пориви на мережах не були для них несподіванкою.



ГРАФІК ПІДГОТОВКИ
котелень, теплогенераторних, ЦТП та теплових мереж
до опалювального періоду 2024-2025 рр. у м. Полтава,
погоджений з виконавчим комітетом
Полтавської міської ради 

 

 

АКТУАЛЬНО 

 

АКТУАЛЬНО

 

АКТУАЛЬНО

 

 

З графіками проведення робіт у районних центрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає свої послуги, можна ознайомитися тут:

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


КОРИСНО

ОФІЦІЙНО