Боєць АТО Олександр Запорожець відзначає День українського козацтва серед колег-тепловиків

ПОКВПТГ 'Полтаватеплоенерго'2017-10-12

Боєць АТО Олександр Запорожець відзначає День українського козацтва серед колег-тепловиків

Боєць АТО Олександр Запорожець відзначає День українського козацтва серед колег-тепловиків 

Де взяти сил, щоб забути, щоб перестати здригатися під вибухи феєрверків, щоб не прокидатися серед ночі в холодному поту? У який закуток заховати військову форму, щоб вона не нагадувала про пережите? Як навчитися жити так, як колись – гратися з дітьми, вигулювати собаку, займатися повсякденними справами – і не думати про тих, кого і досі накривають «гради», кого чекають удома згорьовані рідні? Тим, хто не відчув, яка війна на смак, не збагнути, які ще питання бентежать душі воїнів. Їм відлунює страшна абревіатура АТО – болить ранами, кричить голосами бойових побратимів, пахне кров’ю і багном. Хтось старається повернути життя у звичну колію, хтось не витримує і повертається на схід України – волонтером, добровольцем, байдуже ким, аби тільки допомогти «своїм», аби не стояти осторонь. Хтось скаже: «Війна», інший заперечить: «Операція». Та нині, на четвертому році бойових дій, це вже не так важливо: герої повертаються додому, герої продовжують боротися за цілісність Батьківщини, герої пакують речі, збираючись у невідому путь. Тож у День українського козацтва, на Покрову, яку зустрічаємо 14 жовтня, уже вкотре Україна схиляє коліно перед своїми захисниками.

Не оминула мобілізація і комунального підприємства «Полтаватеплоенерго»: одинадцять його працівників пройшли крізь горнило військового протистояння на Донеччині та Луганщині. Перебування на сході об’єднало людей різних професій: водіїв Андрія Вархола, Андрія Ландаря і слюсарів-ремонтників Віталія Гладченка, Віталія Зельського, Миколу Каліновського, Павла Лінського, інженера 2 категорії Віктора Паливоду і машиніста екскаватора Сергія Перекопського, машиніста автокрана Олександра Запорожця, інженера Віктора Козака й електрозварника ручного зварювання Олександра Трикура.

Незадовго до Дня захисника України, 12 жовтня, підприємство вшановує своїх бійців: для них організовано дружню зустріч, а профспілковий комітет за підтримки адміністрації подбав про невелике заохочення, щоб хоч трішки пом’якшити спогади АТОвців. І хоча ці чоловіки – люди, які не люблять привертати зайву увагу до себе і скромно відмовчуються про свій пекельний досвід, такий захід покликаний іще раз нагадати: їх цінують і поважають.

До когорти працівників ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» – учасників АТО належить і чоловік із дійсно козацьким прізвищем – Олександр Запорожець. Його пам’ять теж тривожать спогади про події на сході України, бо на власні очі переконався: військовий конфлікт на Донбасі – справа страшна і болюча.

Його було мобілізовано за п’ятою хвилею – 12 травня 2015 року, і це стало чималим випробуванням для рідних Олександра Петровича, як, зрештою, і для всіх сімей, що мусили проводжати своїх братів, синів, чоловіків, коханих на війну. Не лишилося осторонь і підприємство, виділило кошти на придбання берців, а колеги з автотранспортного цеху купили інструменти для ремонту бойових машин.

Після місяця тренувального табору, який Олександр Запорожець проходив у Василькові Київської області і на Житомирщині, він потрапив до 43-ї артилерійської бригади, що дислокувалася у Переяславі-Хмельницькому. А у вересні бійців перекинули у зону АТО, артилеристи стояли поблизу Донецька.

Олександр Запорожець пригадує:
– На щастя, усіх жахів передової я не бачив, але й нам діставалося. Удень над нами кружляли безпілотники, а вночі прилітали уже з «подарунками» – скидали заряди, які детонували прямо над бліндажами. Тільки в укритті ми й були у безпеці. Сказати, що було страшно... Хіба зовсім трішечки, – гірко іронізує чоловік.

Разом з Олександром служив і його друг та колега Андрій Ландар. Обидва були водіями, а Запорожець іще й командував відділенням підвозу боєприпасів. Чоловіки і до того спілкувалися та приятелювали, однак перебування в зоні проведення антитерористичної операції їх більше зблизило.
 

Боєць АТО Олександр Запорожець відзначає День українського козацтва серед колег-тепловиків  

А ще в Олександра Петровича з’явилися нові друзі, з якими звела війна:

– У нашому дивізіоні було двісті бійців – із Закарпаття, Київської, Рівненської, Черкаської, Донецької областей. З більшістю з них ми тримаємо зв’язок, періодично телефонуємо один одному, вітаємо зі святами. На підприємстві також тримаємося гурту з колишніми АТОвцями.

Олександр Запорожець зізнається, що йому як людині мирної професії (він працює машиністом автомобільного крана) було важко призвичаїтися до воєнних буднів, хоча й має за плечима строкову військову службу. Страшенно хотілося додому, а коли в липні 2016 року його демобілізували і він повернувся, відчуття були двоякі: спершу здавалося, що нічого й не відбулося, а потім стало надзвичайно важко психологічно.

Зараз він продовжує трудитися на комунальному підприємстві, вносячи свою лепту в загальну справу «Полтаватеплоенерго» – нести тепло та затишок у домівки полтавців. Нині для Олександра Запорожця гаряча пора: до початку опалювального сезону лишилися лічені дні. Тож кожна зміна проходить у праці, і хай краще так, ніж не знати сну та відпочинку там, де і досі точаться бої за Україну, за її єдність.

Прес-служба ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО».

Друкувати

АКТУАЛЬНО


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
Графік підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону

Аби наступний опалювальний сезон пройшов без позаштатних ситуацій, влітку необхідно якісно підготувати теплове господарство до роботи. Запорукою безвідмовного функціонування обладнання котелень і теплових мереж,  стабільного надання послуг теплопостачання споживачам у м. Полтаві, Карлівці, Машівці, Решетилівці, Котельві, а також у Кременчуці — є своєчасне виконання фахівцями «Полтаватеплоенерго» всього комплексу профілактичних заходів. Тому щороку на деякий час необхідно зупиняти котельні, теплогенераторні і центральні теплові пункти (ЦТП). Нижче пропонуємо погоджений з органами місцевого самоврядування графік підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2024-2025 років.

Близько половини котелень і теплогенераторних Полтави будуть зупинятися відповідно до графіку, щоб теплоенергетики змогли провести всі необхідні діагностичні та ремонтні роботи.

Термін зупинки кожної котельні залежить від її потужності та протяжності теплових мереж, задіяних у роботі. У середньому він коливається від 7 до 11 діб. 
 
Проте є винятки. Наприклад, котельня по вулиці І. Дорошенка буде зупинена для проведення планового ремонту на 23 дні: з 27 травня по 18 червня (включно). Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують, що термін зупинки потужностей зведений до мінімуму, аби незручності для споживачів тривали якнайменше!

У графіку підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону крім дат зупинки і відновлення роботи кожної котельні, теплогенераторної чи ЦТП, міститься ще й дата проведення гідравлічних випробувань. Завдяки випробуванням  фахівці підприємства можуть спрогнозувати і виявити місця можливих поривів на мережах, оперативно їх відремонтувати і запобігти виникненню аварій уже в період надання послуг.
 
Зверніть увагу, що в результаті гідравлічних випробувань можуть виникнути позаштатні ситуації, що подовжать термін зупинки котельні, а значить і період відсутності гарячої води влітку.
 
Отже, «Полтаватеплоенерго» інформує споживачів про дати проведення гідравлічних випробувань, аби можливі пориви на мережах не були для них несподіванкою.



ГРАФІК ПІДГОТОВКИ
котелень, теплогенераторних, ЦТП та теплових мереж
до опалювального періоду 2024-2025 рр. у м. Полтава,
погоджений з виконавчим комітетом
Полтавської міської ради 

 

 

АКТУАЛЬНО 

 

АКТУАЛЬНО

 

АКТУАЛЬНО

 

 

З графіками проведення робіт у районних центрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає свої послуги, можна ознайомитися тут:

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


КОРИСНО

ОФІЦІЙНО