Як порив трубопроводу опалення, в будинку по вулиці Грушевського, 19, перетворив майстра теплового району на справжнього рятівника?..

2017-12-18
 

ЯК ПОРИВ ТРУБОПРОВОДУ ОПАЛЕННЯ, В БУДИНКУ ПО ВУЛИЦІ ГРУШЕВСЬКОГО, 19, ПЕРЕТВОРИВ МАЙСТРА ТЕПЛОВОГО РАЙОНУ НА СПРАВЖНЬОГО РЯТІВНИКА?..

Як старший майстер Артем БИЛИМ став героєм для мешканців Грушевського, 19? Він просто виконував свою роботу, але для цих бабусь — справжній рятівник.



У п’ятиповерхівці прорвало трубопровід опалення. Почало затоплювати підвал і пара підіймалася аж до останнього поверху. Мешканці були в паніці.

Ніна ТИМОШЕНКО, мешканка будинку по Грушевського, 19
«Вода з однієї сторони шурує, пара на всю. Він же ж мальчик наш ненаглядний Артем. Да, я дуже йому вдячна. Він у сапоги і в підвал. Нема і нема, коли у сапоги набрав води повністю, куртка мокра, весь мокрий.»

Бригада теплових майстрів у цей час працювала в сусідньому будинку. Аварію побачили майже відразу. Тому відреагували миттєво — розповідає вже сам Артем.

Артем БИЛИМ, старший майстер 1 теплового району у м. Полтава ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»
«Так як ми оперативно перекрили опалення, приблизно через 20 хв, то сильних затоплень по теплоносію не було, але присутні витоки каналізаційних вод. Опалення планується відновити до 16:00.

Насправді ж трубопровід прорвало близько 9-ї ранку. Мешканці, не розуміючи, що у них сталося, викликати спочатку слюсаря з житлово-експлуатаційної дільниці. Не дочекавшись допомоги від нього, отримали її звідки не чекали — адже в цей момент трапилася бригада майстрів тепломереж. Своїх героїв Полтава має знати в обличчя, переконана пані Ніна.

Ніна ТИМОШЕНКО, мешканка будинку по Грушевського, 19
«Ці хлопці такі молодці. Їм дуже треба віддячувати, щоб люди знали, що у нас теж є непогані люди. В Європу ми дійдемо, але тільки з отакими людьми, з іншими — не можемо дійти».

Причина аварії на Грушевського — зношеність труб. Ділянку, що прогнила, аварійники вирізали і замінили на нову. Зараз мешканці вже у теплі й добрі.

Друкувати

АКТУАЛЬНО


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
Графік підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону

Аби наступний опалювальний сезон пройшов без позаштатних ситуацій, влітку необхідно якісно підготувати теплове господарство до роботи. Запорукою безвідмовного функціонування обладнання котелень і теплових мереж,  стабільного надання послуг теплопостачання споживачам у м. Полтаві, Карлівці, Машівці, Решетилівці, Котельві, а також у Кременчуці — є своєчасне виконання фахівцями «Полтаватеплоенерго» всього комплексу профілактичних заходів. Тому щороку на деякий час необхідно зупиняти котельні, теплогенераторні і центральні теплові пункти (ЦТП). Нижче пропонуємо погоджений з органами місцевого самоврядування графік підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2024-2025 років.

Близько половини котелень і теплогенераторних Полтави будуть зупинятися відповідно до графіку, щоб теплоенергетики змогли провести всі необхідні діагностичні та ремонтні роботи.

Термін зупинки кожної котельні залежить від її потужності та протяжності теплових мереж, задіяних у роботі. У середньому він коливається від 7 до 11 діб. 
 
Проте є винятки. Наприклад, котельня по вулиці І. Дорошенка буде зупинена для проведення планового ремонту на 23 дні: з 27 травня по 18 червня (включно). Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують, що термін зупинки потужностей зведений до мінімуму, аби незручності для споживачів тривали якнайменше!

У графіку підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону крім дат зупинки і відновлення роботи кожної котельні, теплогенераторної чи ЦТП, міститься ще й дата проведення гідравлічних випробувань. Завдяки випробуванням  фахівці підприємства можуть спрогнозувати і виявити місця можливих поривів на мережах, оперативно їх відремонтувати і запобігти виникненню аварій уже в період надання послуг.
 
Зверніть увагу, що в результаті гідравлічних випробувань можуть виникнути позаштатні ситуації, що подовжать термін зупинки котельні, а значить і період відсутності гарячої води влітку.
 
Отже, «Полтаватеплоенерго» інформує споживачів про дати проведення гідравлічних випробувань, аби можливі пориви на мережах не були для них несподіванкою.



ГРАФІК ПІДГОТОВКИ
котелень, теплогенераторних, ЦТП та теплових мереж
до опалювального періоду 2024-2025 рр. у м. Полтава,
погоджений з виконавчим комітетом
Полтавської міської ради 

 

 

АКТУАЛЬНО 

 

АКТУАЛЬНО

 

АКТУАЛЬНО

 

 

З графіками проведення робіт у районних центрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає свої послуги, можна ознайомитися тут:

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


КОРИСНО

ОФІЦІЙНО