16 вересня в Україні відзначатимуть День батька

2018-09-14  


16 ВЕРЕСНЯ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАТИМУТЬ ДЕНЬ БАТЬКА

Інженер «Полтаватеплоенерго» Олександр Дергільов: «Близнюки – це подвійний клопіт, але і щастя теж подвійне»

«Ліва долоня – в долоні у тата, права долоня – у мами в руці», – пригадуються слова пісні, коли зустрічаєш щасливу молоду сім’ю, що крокує вулицею. Саме такою, певно, і є формула просто дитячого щастя: відчувати турботу і любов обох батьків. І роль тата тут применшувати ніяк не можна. Тож День батька, який в Україні відзначатимуть 16 вересня, – чудовий привід поговорити про тих, хто показує приклад мужності та мудрості, хто став для своїх дітей супергероєм, здатним заткнути за пояс усіх бетменів світу, у чиїх обіймах тепло та надійно і чий добрий бас вміє проганяти всі образи, негаразди і болі.

У кожного з працівників «Полтаватеплоенерго», яким пощастило стати татами, своя унікальна сімейна історія і власні методи виховання чад. Та є серед них один дійсно особливий батько, котрий виховує два однаковісіньких непосидючих щастя.


Інженер групи наладки теплових мереж Олександр Дергільов уже тринадцять років працює на підприємстві, тут же, в абонентській службі, трудиться і його дружина Олена. Пригадуючи історію створення своєї сім’ї, Олександр Валерійович розповідає:

— Нас із дружиною познайомила спільна знайома. Мені відразу сподобалася весела рудоволоса дівчина. А через два роки побачень я їй освідчився якраз на її день народження. У 2012 році у нас народилося двоє хлопчиків: Вова і Рома.

Олександр Дергільов розповідає, що звістка про близнюків була для нього приголомшливою. У пам’яті й досі живе розмова з лікарем ультразвукового дослідження, яка показувала на екрані: ось одна дитинка, а ось – друга. Емоції, зізнається, були суперечливі: і радість, і тривога. Переймався, чи зможуть упоратися з обома одночасно, чи вистачить фінансів, виховних умінь. Однак зараз, коли Рома і Вова ловлять кмітливими оченятами татків погляд, уся невизначеність розтанула, як туман. 

Родина пережила і непрості часи, коли в Україну постукала непрошена гостя – війна на сході. І Олександра Дергільова як офіцера запасу було мобілізовано до Збройних сил. Єдине, що хоч трохи втішало, – це те, що не потрапив під розподіл на передову. Рік і два місяці Олександр Валерійович перебував на службі у військовій частині на території інституту зв’язку в Полтаві, передаючи новобранцям свої знання і вміння. І весь цей час удома майже не був, рідних не бачив. Серце рвалося до сім’ї, думки знову й знову поверталися до коханої та двох малят, що росли без тата. Проте розкисати собі не дозволяв, військовий обов’язок виконував сумлінно. І докази тому – листи-подяки від командування.

Після повернення глави сімейства життя потекло звичним руслом. Обов’язки з виховання дітей, розповідає Олександр Валерійович, з дружиною розподілили порівну:

— Намагаємось якомога більше часу проводити всі разом на свіжому повітрі: катаємось на велосипедах, граємо у футбол, у бадмінтон. Футбол – це взагалі улюблене їхнє заняття, вони і спеціалізований гурток відвідують. А ще ходять на айкідо. Ми взагалі стараємось дбати про всебічний розвиток хлопчиків і їхній світогляд, водимо їх на різні цікаві заходи. Так, нещодавно брали участь у параді близнюків, ходили на виставку карликових мавпочок. Загалом давати їм раду буває нелегко, бо один спокійніший, а інший – більш жвавий. Тому до кожного треба знайти свій підхід.

На традиційне питання про те, чи вдається розрізняти синів, Олександр Дергільов відповідає жартами:

— А ми їм спеціальні пов’язки різного кольору причепили, щоб бачити хто де.

Насправді ці ледь помітні шнурочки на шиях діток призначені швидше для вчительки, адже Рома і Вова цього року вперше переступили шкільний поріг. Братикам іще по шість років, і батьки вагалися: віддавати на навчання зараз чи почекати ще рік. Та, ознайомившись зі шкільною програмою, вирішили, що малі її осилять. До того ж стали в пригоді й підготовчі курси для майбутніх першокласників. Тож зараз сім’я Дергільових звикає жити в новому режимі – шкільному.

А розрізняти близнюків батькам зовсім не важко. Хоч зі спини вони зовсім однакові, а все ж риси обличчя відрізняються. Та й характери мають кожен свій, тож і сама поведінка хлопчиків підкаже, де Вова, а де Рома.

Звісно, що без випробувань не обходиться. Важко буває, коли хтось із братиків хворіє. Тоді непросто вберегти іншого від хвороби і водночас вилікувати першого. Ще один клопітний момент – придбання одягу для малечі. Хочеться, щоб близнюки мали абсолютно однаковий вигляд, а не скрізь можна знайти дві речі того самого кольору, розміру і фасону.

— Поєднувати роботу і сім’ю зовсім не важко, – ділиться Олександр Дергільов. – Ми з дружиною працюємо на одному підприємстві, тож графіки у нас збігаються. На роботі відпочиваємо від сімейних турбот, а вдома – від робочих справ. Та й діти допомагають відволіктися, переключають всю увагу на себе. Починаєш з ними гратися – і забуваєш про всі негаразди. Так хочеться, щоб вони виросли гідними людьми, здатними і поспівчувати, і відстояти себе. 

Прес-служба «Полтаватеплоенерго».

Друкувати

АКТУАЛЬНО


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
Графік підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону

Аби наступний опалювальний сезон пройшов без позаштатних ситуацій, влітку необхідно якісно підготувати теплове господарство до роботи. Запорукою безвідмовного функціонування обладнання котелень і теплових мереж,  стабільного надання послуг теплопостачання споживачам у м. Полтаві, Карлівці, Машівці, Решетилівці, Котельві, а також у Кременчуці — є своєчасне виконання фахівцями «Полтаватеплоенерго» всього комплексу профілактичних заходів. Тому щороку на деякий час необхідно зупиняти котельні, теплогенераторні і центральні теплові пункти (ЦТП). Нижче пропонуємо погоджений з органами місцевого самоврядування графік підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2024-2025 років.

Близько половини котелень і теплогенераторних Полтави будуть зупинятися відповідно до графіку, щоб теплоенергетики змогли провести всі необхідні діагностичні та ремонтні роботи.

Термін зупинки кожної котельні залежить від її потужності та протяжності теплових мереж, задіяних у роботі. У середньому він коливається від 7 до 11 діб. 
 
Проте є винятки. Наприклад, котельня по вулиці І. Дорошенка буде зупинена для проведення планового ремонту на 23 дні: з 27 травня по 18 червня (включно). Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують, що термін зупинки потужностей зведений до мінімуму, аби незручності для споживачів тривали якнайменше!

У графіку підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону крім дат зупинки і відновлення роботи кожної котельні, теплогенераторної чи ЦТП, міститься ще й дата проведення гідравлічних випробувань. Завдяки випробуванням  фахівці підприємства можуть спрогнозувати і виявити місця можливих поривів на мережах, оперативно їх відремонтувати і запобігти виникненню аварій уже в період надання послуг.
 
Зверніть увагу, що в результаті гідравлічних випробувань можуть виникнути позаштатні ситуації, що подовжать термін зупинки котельні, а значить і період відсутності гарячої води влітку.
 
Отже, «Полтаватеплоенерго» інформує споживачів про дати проведення гідравлічних випробувань, аби можливі пориви на мережах не були для них несподіванкою.



ГРАФІК ПІДГОТОВКИ
котелень, теплогенераторних, ЦТП та теплових мереж
до опалювального періоду 2024-2025 рр. у м. Полтава,
погоджений з виконавчим комітетом
Полтавської міської ради 

 

 

АКТУАЛЬНО 

 

АКТУАЛЬНО

 

АКТУАЛЬНО

 

 

З графіками проведення робіт у районних центрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає свої послуги, можна ознайомитися тут:

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


КОРИСНО

ОФІЦІЙНО