«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Де дізнатися дату наступної повірки індивідуальних водолічильників та скільки коштує ця процедура?

2019-01-28  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: ДЕ ДІЗНАТИСЯ ДАТУ НАСТУПНОЇ ПОВІРКИ ІНДИВІДУАЛЬНИХ ВОДОЛІЧИЛЬНИКІВ ТА СКІЛЬКИ КОШТУЄ ЦЯ ПРОЦЕДУРА?

Кожен споживач послуг «Полтаватеплоенерго», чия оселя оснащена індивідуальним (квартирним) лічильником гарячої води, періодично зіштовхується з питанням необхідності їх держповірки. На жаль, трапляються випадки, коли полтавці прострочують термін повірки лічильників, оскільки не знають, коли настає час повірки. Споживачі час від часу звертаються до підприємства з проханням пояснити, де можна побачити дату наступної повірки лічильників, як проходить ця процедура та скільки вона коштує. Відповіді на ці запитання читайте нижче.
 Як дізнатися дату повірки лічильника?

На сьогодні «Полтаватеплоенерго» надає послуги більш ніж 200 тис. полтавців, з них послугою з централізованого постачання гарячої води користуються близько 150 тис. У понад 52 тис. домогосподарствах (більш ніж 78% від загальної кількості) встановлені індивідуальні (квартирні) прилади обліку гарячої води. 

Обов’язковій періодичній повірці підлягають усі індивідуальні прилади обліку. При цьому споживачі мають її проводити власним коштом, як це регламентує Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Після набуття чинності цим законом Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вилучила зі структури тарифу на послуги «Полтаватеплоенерго» повірку лічильників як складову.

Завжди за місяць до терміну закінчення міжповірочного інтервалу «Полтаватеплоенерго» у щомісячних рахунках та листом з повідомленням інформує кожного споживача про необхідність проведення повірки із зазначенням строків її проведення. Однак трапляються випадки, коли ці рахунки та листи губляться чи не надходять на адресу споживача. Або ж споживач просто забуває, коли закінчується міжповірочний період. 

Щоб у будь-який час і в будь-якому місці мати змогу дізнатися дату наступної повірки індивідуального лічильника гарячої води, достатньо бути зареєстрованим користувачем он-лайн сервісу «Особистий кабінет споживача» офіційного сайту підприємства te.pl.ua. Аби отримати необхідну інформацію, зайдіть у сервіс, перейдіть на розділ «Прилади обліку» головного меню, розташованого горизонтально. На сторінці відобразиться інформація про встановлені індивідуальні лічильники, у тому числі й гарячої води, у вигляді таблиці. Зокрема, споживач побачить місце встановлення, тип і номер приладу обліку, дату його встановлення, дату повірки, показники і різницю між ними. Саме у четвертій колонці «Повірка» користувач сервісу знайде дату наступної повірки лічильника. Якщо ж термін повірки прострочений, відповідне повідомлення відображатиметься у третій колонці «Стан».


На сьогодні споживач має три варіанти проведення повірки лічильників: з допомогою фахівців КП ПОР «Полтававодоканал» чи ТОВ «Еталон» або власними силами. Оскільки встановлення приладу обліку гарячої води неможливе без встановлення лічильника холодної, повіряються вони теж разом. 

Нещодавно через зростання вартості послуг ДП «Полтавастандартметрологія», яке видає свідоцтва про проведення повірки, змінилися і витрати споживачів на одночасну повірку квартирних лічильників гарячої та холодної води.
«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Де дізнатися дату наступної повірки індивідуальних водолічильників та скільки коштує ця процедура?

 

Вартість виконання цього комплексу робіт працівниками «Полтававодоканалу» становить 378,10 грн і включає в себе розпломбування/опломбування (безкоштовно), демонтаж/монтаж лічильників, встановлення/зняття тимчасових вставок у мережу водопостачання на час відсутності облікових приладів, доставку їх до атестованої метрологічної лабораторії та, власне, перевірку стану лічильників, приведення їх до ладу в разі потреби. Уся процедура проходження держповірки триває до двох тижнів і жодних додаткових дій чи витрат від споживача не вимагає.

Вартість повірки лічильників фахівцями ТОВ «Еталон-АСП» становить 350 грн. Особливістю і перевагою проведення повірки працівниками цього підприємства є те, що вони виконують її протягом доби — на місці встановлення лічильників без їх зняття за допомогою переносної атестаційної установки. Проте свідоцтво про проходження повірки, яке споживачеві необхідно забрати самостійно, виготовляється також протягом двох тижнів.

Є й третій варіант — упоратися власними силами. За тестування приладів обліку в метрологічних лабораторіях «Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» візьмуть відповідно 2х73,16 грн=146,32 грн і 2х67,83 грн=135,66 грн. Але сюди їх слід привезти самостійно, завчасно замовивши розпломбування та опломбування лічильників у КП ПОР «Полтававодоканал» (послуга безкоштовна), демонтувавши й установивши замість лічильників тимчасові вставки в мережу водопостачання. Робота буде виконана за тиждень. 

Незалежно від того, хто виконує роботи з повірки лічильників, їх кінцевим результатом є свідоцтво про проходження державної повірки, видане ДП «Полтавастандартметрологія».

Нагадуємо, що для приладів обліку гарячої води термін між повірками на сьогодні становить чотири роки.

Прес-служба ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго»


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО