Конкурсна комісія визначилась із головним претендентом на посаду генерального директора ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго»

2019-06-03  


КОНКУРСНА КОМІСІЯ ВИЗНАЧИЛАСЬ ІЗ ГОЛОВНИМ ПРЕТЕНДЕНТОМ НА ПОСАДУ ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА ПОКВПТГ «ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»

На заключному етапі конкурсного відбору на заміщення вакантної посади генерального директора Полтавського обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Полтаватеплоенерго» конкурсна комісія підтримала одного з двох основних претендентів на посаду керівника. 

У понеділок, 3 червня, в обласній раді відбулось заключне засідання конкурсної комісії, яка мала визначитись із кандидатом на посаду генерального директора обласного комунального підприємства «Полтаватеплоенерго». На цьому етапі члени комісії обирали між двома претендентами: в.о. генерального директора Олександром Олексенком та заступником генерального директора із збуту Романом Кашиним.
 

Голова конкурсної комісії та його заступник на засіданні з поважних причин були відсутні. Тому члени комісії обирали головуючого шляхом відкритого голосування. Ним став депутат обласної ради Геннадій Коваленко. 

— Хоча на засіданні й відсутні три члени комісії (це голова, заступник голови комісії та один депутат), відповідно до положення, комісія не може працювати без головуючого або без заступника, — зазначив Геннадій Коваленко. — Тому сьогодні роль головуючого виконував я. 

Спочатку конкурсна комісія заслухала програми претендентів щодо плану перспективного розвитку підприємства та його подальшого функціонування на наступні 5 років.

Першим власне бачення розкрив чинний виконувач обов’язків генерального директора підприємства Олександр Олексенко. Одним з пріоритетних напрямків діяльності «Полтаватеплоенерго», на його думку, є використання альтернативних джерел енергії, у тому числі й побутових відходів. Це дасть змогу постійно зменшувати собівартість генерації теплової енергії, а отже, мінімізувати фінансове навантаження на споживачів.

— Найбільш перспективним, найбільш вдалим і найбільш стратегічним є використання побутових відходів, — зазначив Олександр Олексенко. — Ми активно працюємо в цьому напрямку: замовлено попереднє технічно-економічне обґрунтування, я особисто провів зустріч з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку. За попередні підрахунками, економія природного газу складе близько 25 мільйонів куб. м. А це призведе і до зниження тарифів, приблизно на 10–12%.

Наступним своє бачення майбутнього розвитку підприємства презентував другий претендент на посаду очільника «Полтаватеплоенерго» — заступник генерального директора підприємства із збуту Роман Кашин. Він зазначив:

— Стратегія розвитку «Полтаватеплоенерго» спрямована на те, щоб підприємство стало технологічним та прозорим, надаючи при цьому якісні послуги з опалення та гарячого водопостачання. Стратегічний план в першу чергу ставить завдання в межах існуючих тарифних умов поліпшити якість, надійність і безпеку функціонування об’єктів підприємства. 

Свою думку щодо майбутнього керівника на засіданні висловив і представник колективу «Полтаватеплоенерго» Сава Бабенко. На його думку, обидва претенденти могли б обійняти цю посаду. 

— Роман Олександрович може відбутися як генеральний директор, адже він як професіонал виріс на підприємстві і знає всі нюанси його роботи. Олександр Сергійович виконує обов’язки генерального директора уже півтора року і протягом цього часу зарекомендував себе знаючим та вмілим керівником, тобто вже відбувся як генеральний директор. Така думка працівників підприємства. Тому трудовий колектив звернувся до членів комісії з проханням при голосуванні врахувати його думку і підтримати кандидатуру Олександра Олексенка, — зазначив Сава Бабенко.
 
 

Після обговорення кожної з програм претендентів на посаду очільника обласного комунального підприємства «Полтаватеплоенерго» члени конкурсної комісії більшістю голосів підтримали Олександра Олексенка. Результати голосування головуючий на засіданні комісії Геннадій Коваленко прокоментував так:

— Я вважаю, що сьогодні ми можемо допомогти підприємству й області отримати не виконуючого обов’язки, а керівника «Полтаватеплоенерго». Усе ж таки це дуже важливо не тільки для підприємства та його працівників, а й для споживачів його послуг. 

Наступний крок — винесення питання затвердження Олександра Олексенка як генерального директора «Полтаватеплоенерго» на порядок денний сесії обласної ради.

Залишається лише дочекатися, щоб це господарське рішення депутатів обласної ради, які входять до складу конкурсної комісії, підтримали їхні колеги в сесійній залі.

Прес-служба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО