«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Уже другий рік поспіль «Мапа комерційного обліку» містить інформацію про теплоспоживання житлового фонду за підсумками опалювального сезону

2019-06-25  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ:
Уже другий рік поспіль «Мапа комерційного обліку» містить інформацію про теплоспоживання житлового фонду за підсумками опалювального сезону

Минулого червня на обласному комунальному підприємстві «Полтаватеплоенерго» була започаткована нова традиція: підбивати підсумки опалювального періоду не тільки загалом по підприємству, а й у розрізі адрес житлових будинків, де підприємство надає свої послуги. І найкраще для відображення інформації, узагальненої за опалювальний період, підходить цілодобовий сервіс офіційного сайту підприємства «Мапа комерційного обліку» (http://te.pl.ua/gmap.html). Уже зараз, скориставшись нею, споживачі можуть дізнатися про обсяги теплової енергії, спожитої житловими приміщеннями їхніх будинків в опалювальному періоді 2018-2019 років. 

Яким був опалювальний сезон 2018-2019 рр.?

Опалювальний сезон 2018-2019 рр. у Полтаві був холоднішим за кліматичну норму для нашої місцевості і за кілька попередніх опалювальних сезонів. Зокрема, середня температура зовнішнього повітря в опалювальному періоді цьогоріч склала «-0,14°С» проти «+0,08°С» минулого року. До того ж він був рекордно коротким: його тривалість склала 167 діб — з 24 жовтня по 8 квітня включно. Для порівняння, середня тривалість опалювального періоду в нашій кліматичній зоні — 182 доби, а фактична у минулому опалювальному періоді — 172 доби.

Як і торік, протягом минулого опалювального періоду понад 90% полтавців розраховувалися за опалення за даними будинкових лічильників теплової енергії. Ці вимірювальні прилади визначають фактичну кількість теплової енергії, що знадобилася для опалення кожного житлового будинку.

Нагадаємо, уже другий опалювальний період поспіль щомісяця під час проведення нарахувань за послуги з централізованого опалення абонентська служба «Полтаватеплоенерго» разом зі службою контролю за збутом теплової енергії аналізувала обсяги споживання теплової енергії житловими будинками, а результати аналізу в розрізі адрес будинків знаходили своє відображення на цілодобовому он-лайн сервісі «Мапа комерційного обліку»

Мапа відображала інформацію про обсяги теплової енергії, що надійшла в житловий будинок для опалення протягом розрахункового місяця. А також і те, яка її частка припала на квадратний метр опалювальної площі житлових приміщень. Ця інформація щомісячно слугувала гарним доповненням до паперових рахунків із вартістю послуг підприємства й їхніх цифрових розгорнутих копій в он-лайн сервісі «Особистий кабінет споживача».

Тепер же мапа містить узагальнені дані за весь опалювальний сезон 2018-2019 рр.

Чим інформація на «Мапі комерційного обліку» корисна для споживача?

Аналіз і порівняння інформації, узагальненої за опалювальний період 2018-2019 років, щодо теплоспоживання у власній та інших схожих багатоповерхівках відкриває перед абонентами «Полтаватеплоенерго» низку можливостей. Зокрема, дає змогу краще підготуватися до наступного опалювального сезону та знайти шляхи економії і раціонального використання тепла. Саме це дасть змогу зменшити вартість опалення помешкань у своєму будинку.

Зокрема, після заповнення полів адреси житлового будинку — назви вулиці та номера житлового будинку, — сервіс надасть відповідну інформацію. Наприклад, якщо ввести «Полтава», «Курчатова», обрати «13» та натиснути «Показати», то у середньому блоці інформаційного повідомлення можна побачити підсумки опалювального сезону 2018-2019 рр. Так, на опалення будинку витрачено 1041,12 Гкал теплової енергії, з яких на кожен квадратний метр опалювальної площі (питоме теплоспоживання) припало 0,09750 гігакалорії (0,09750 Гкал/кв.м).

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Уже другий рік поспіль «Мапа комерційного обліку» містить інформацію про теплоспоживання житлового фонду за підсумками опалювального сезону


У такий спосіб можна визначити, скільки тепла протягом опалювального сезону отримала кожна квартира в будинках нашого міста, обладнаних приладами обліку теплової енергії. Для цього достатньо помножити площу помешкання на питоме теплоспоживання багатоповерхівки. 

Чому різні будинки споживають різну кількість тепла?

Фахівці «Полтаватеплоенерго» зазначають: навіть у схожих за конструкцією та поверховістю житлових будинках теплоспоживання, як правило, відрізняється. Адже воно залежить від безлічі різноманітних чинників. Це і конструктивні особливості житлового будинку — стан зовнішніх огороджувальних конструкцій, наявність утеплення, конфігурація та поверховість будівлі (чим більше відношення площі огороджувальних конструкцій до опалювальної площі будинку, тим більше тепла необхідно для підтримання нормативної температури в приміщеннях). Це і кількість діб в обліковому періоді, і температура зовнішнього повітря та температура повітря в приміщеннях, і звичайний людський фактор. До того ж варто пам’ятати, що нормативною для житлових приміщень є температура 18°С. Кожен додатковий градус збільшує вартість опалення на 5-7%.

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Уже другий рік поспіль «Мапа комерційного обліку» містить інформацію про теплоспоживання житлового фонду за підсумками опалювального сезону

 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Уже другий рік поспіль «Мапа комерційного обліку» містить інформацію про теплоспоживання житлового фонду за підсумками опалювального сезону


Мапа охоплює всю географію міст і селищ, де підприємство надає свої послуги. Це Полтава, Карлівка, Решетилівка, Машівка і Котельва.

 
На «Мапі комерційного обліку», як і раніше, можна дізнатися про терміни відсутності гарячої води у зв’язку з плановими ремонтами котелень «Полтаватеплоенерго». Вони відбуваються у рамках підготовки до наступного опалювального сезону.

Якщо ви ще не користуєтесь сервісом «Мапа комерційного обліку», рекомендуємо: заходьте, цікавтесь, подорожуйте своїм містом віртуально. Дізнавшись, скільки тепла отримали не тільки ваші квартира і будинок, а й сусідні, порівнюйте, аналізуйте і знаходьте шляхи економії тепла та раціонального користування ним.

Прес-служба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
Графік підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону

Аби наступний опалювальний сезон пройшов без позаштатних ситуацій, влітку необхідно якісно підготувати теплове господарство до роботи. Запорукою безвідмовного функціонування обладнання котелень і теплових мереж,  стабільного надання послуг теплопостачання споживачам у м. Полтаві, Карлівці, Машівці, Решетилівці, Котельві, а також у Кременчуці — є своєчасне виконання фахівцями «Полтаватеплоенерго» всього комплексу профілактичних заходів. Тому щороку на деякий час необхідно зупиняти котельні, теплогенераторні і центральні теплові пункти (ЦТП). Нижче пропонуємо погоджений з органами місцевого самоврядування графік підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2024-2025 років.

Близько половини котелень і теплогенераторних Полтави будуть зупинятися відповідно до графіку, щоб теплоенергетики змогли провести всі необхідні діагностичні та ремонтні роботи.

Термін зупинки кожної котельні залежить від її потужності та протяжності теплових мереж, задіяних у роботі. У середньому він коливається від 7 до 11 діб. 
 
Проте є винятки. Наприклад, котельня по вулиці І. Дорошенка буде зупинена для проведення планового ремонту на 23 дні: з 27 травня по 18 червня (включно). Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують, що термін зупинки потужностей зведений до мінімуму, аби незручності для споживачів тривали якнайменше!

У графіку підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону крім дат зупинки і відновлення роботи кожної котельні, теплогенераторної чи ЦТП, міститься ще й дата проведення гідравлічних випробувань. Завдяки випробуванням  фахівці підприємства можуть спрогнозувати і виявити місця можливих поривів на мережах, оперативно їх відремонтувати і запобігти виникненню аварій уже в період надання послуг.
 
Зверніть увагу, що в результаті гідравлічних випробувань можуть виникнути позаштатні ситуації, що подовжать термін зупинки котельні, а значить і період відсутності гарячої води влітку.
 
Отже, «Полтаватеплоенерго» інформує споживачів про дати проведення гідравлічних випробувань, аби можливі пориви на мережах не були для них несподіванкою.



ГРАФІК ПІДГОТОВКИ
котелень, теплогенераторних, ЦТП та теплових мереж
до опалювального періоду 2024-2025 рр. у м. Полтава,
погоджений з виконавчим комітетом
Полтавської міської ради 

 

 

АКТУАЛЬНО 

 

АКТУАЛЬНО

 

АКТУАЛЬНО

 

 

З графіками проведення робіт у районних центрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає свої послуги, можна ознайомитися тут:

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


КОРИСНО

ОФІЦІЙНО