«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: «Мапа комерційного обліку» вже оновлена за підсумками опалювального сезону 2019-2020 рр.

2020-05-22  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: «Мапа комерційного обліку» вже оновлена за підсумками опалювального сезону 2019-2020 рр.

Традиційне підбиття підсумків завершеного опалювального сезону відображене в «Мапі комерційного обліку». Яку інформацію побачить користувач сервісу та чим вона для нього буде корисною? Відповіді — в статті нижче. 

Уже третій рік поспіль обласне комунальне підприємство «Полтаватеплоенерго» після завершення опалювального сезону не тільки підбиває його підсумки, а й знайомить з ними споживачів через он-лайн сервіс «Мапа комерційного обліку». Уже зараз кожен, хто мешкає в багатоповерхівці, яка отримує послуги з опалення від «Полтаватеплоенерго», може побачити, скільки тепла надійшло до його будинку протягом опалювального сезону 2019-2020 рр.

Яким був опалювальний сезон 2019-2020 рр.?

Опалювальний сезон 2019-2020 рр. у Полтаві був значно теплішим за кліматичну норму для нашої місцевості і за кілька попередніх опалювальних сезонів. Зокрема, середня температура зовнішнього повітря в опалювальному періоді цьогоріч склала +3°С проти -0,14°С минулого року. До того ж він був рекордно коротким: його тривалість склала 165 діб — з 28 жовтня по 9 квітня включно. Для порівняння, середня тривалість опалювального періоду в нашій кліматичній зоні — 182 доби, а фактична у минулому опалювальному періоді — 167 діб.

Як і торік, протягом опалювального періоду понад 90% полтавців розраховувалися за опалення за даними будинкових лічильників теплової енергії. Ці вимірювальні прилади визначають фактичну кількість теплової енергії, що знадобилася для опалення кожного житлового будинку.

Увага!Нагадаємо, протягом уже третього опалювального періоду щомісяця під час проведення нарахувань за послуги з централізованого опалення абонентська служба «Полтаватеплоенерго» разом зі службою контролю за збутом теплової енергії аналізувала обсяги споживання теплової енергії житловими будинками, а результати аналізу в розрізі адрес будинків знаходили своє відображення на цілодобовому он-лайн сервісі «Мапа комерційного обліку».

Мапа відображала інформацію про обсяги теплової енергії, що надійшла в житловий будинок для опалення протягом розрахункового місяця. А також і те, яка її частка припала на квадратний метр опалювальної площі житлових приміщень. Ця інформація щомісячно слугувала гарним доповненням до паперових рахунків із вартістю послуг підприємства й їхніх цифрових розгорнутих копій в он-лайн сервісі «Особистий кабінет споживача».

Тепер же мапа містить узагальнені дані за весь опалювальний сезон 2019-2020 рр.

Чим інформація на «Мапі комерційного обліку» корисна для споживача?

Аналіз і порівняння інформації, узагальненої за опалювальний період 2019-2020 років, щодо теплоспоживання у власній та інших схожих багатоповерхівках відкриває перед споживачами «Полтаватеплоенерго» низку можливостей. Зокрема, дає змогу краще підготуватися до наступного опалювального сезону та знайти шляхи економії і раціонального використання тепла. Саме це дозволить зменшити вартість опалення помешкань у будинку.

Зокрема, після заповнення полів адреси житлового будинку — назви вулиці та номера житлового будинку — сервіс покаже відповідну інформацію. Наприклад, якщо ввести «Полтава», «Героїв Сталінграду», обрати «34/24-А к.1» та натиснути «Показати», то у середньому блоці інформаційного повідомлення можна побачити підсумки опалювального сезону 2019-2020 рр.

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: «Мапа комерційного обліку» вже оновлена за підсумками опалювального сезону 2019-2020 рр.


У такий спосіб можна визначити, скільки тепла протягом опалювального сезону отримала кожна квартира в будинках нашого міста, обладнаних приладами обліку теплової енергії. Для цього достатньо помножити площу помешкання на питоме теплоспоживання багатоповерхівки.

Мапа охоплює всю географію міст і селищ, де підприємство надає свої послуги. Це Полтава, Карлівка, Решетилівка, Машівка і Котельва.

На «Мапі комерційного обліку», як і раніше, можна дізнатися про терміни відсутності гарячої води у зв’язку з плановими ремонтами котелень «Полтаватеплоенерго». Вони відбуваються у рамках підготовки до наступного опалювального сезону.

Якщо ви ще не користуєтесь сервісом «Мапа комерційного обліку», рекомендуємо: заходьте, цікавтесь, подорожуйте своїм містом віртуально. Дізнавшись, скільки тепла отримали не тільки ваші квартира і будинок, а й сусідні, порівнюйте, аналізуйте і знаходьте шляхи економії тепла та раціонального користування ним.


Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО