«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ: До уваги споживачів, що користуються послугами підприємства у багатоквартирних будинках

2020-06-24  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
До уваги споживачів, що користуються послугами підприємства у багатоквартирних будинках

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), №1089 від 10 червня 2020 року для ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» затверджені тарифи на послугу з постачання гарячої води на такому рівні (з ПДВ): 

1) для потреб населення74,59 грн за 1 куб.м;
2) для потреб бюджетних установ71,00 грн за 1 куб.м;
3) для потреб інших споживачів (крім населення)71,10 грн за 1 куб.м.

Структура встановлених постановою тарифів на послугу з постачання гарячої води наведена в додатку до неї.

Текст постанови наведено на офіційному сайті підприємства te.pl.ua.


Проте «Полтаватеплоенерго» отримає змогу застосовувати зазначені тарифи за надані послуги тільки після виконання низки законодавчо встановлених процедур, із дотриманням термінів, відведених для реалізації кожної з них

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ: До уваги споживачів, що користуються послугами підприємства у багатоквартирних будинках



Відповідно до п. 4 розділу VI цього закону — і про це вже повідомлялося споживачам послуг підприємства на зворотах щомісячних рахунків за січень і лютий поточного року — співвласники кожного багатоквартирного будинку до 1 травня 2020 року мали обрати модель організації договірних відносин з підприємством-надавачем комунальних послуг (індивідуальний або колективний договір).

Згідно з п. 5 розділу VI закону, рішення про обрання моделі колективного договору співвласники багатоквартирного житлового будинку приймають на загальних зборах.

Якщо таке рішення не буде прийняте, між підприємством-надавачем комунальної послуги та співвласником після 1 травня цього року мав бути укладений індивідуальний договір відповідно до типового договору, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.

31 березня поточного року Верховна Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)», відповідно до положень якого було внесено зміни до Закону України «Про житлово-комунальні послуги».  Зокрема, було відтерміновано строком до п’яти місяців з дня завершення карантинних заходів вибір споживачами моделі договірних відносин.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО