«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: У Полтаві завершилось навчання першої хвилі майбутніх операторів котелень

2020-10-16  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ:
У Полтаві завершилось навчання першої хвилі майбутніх операторів котелень

Започаткована навесні цього року співпраця «Полтаватеплоенерго» та центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості вже дала перші результати. Тож і подальшій плідній взаємодії з підготовки фахівців-теплоенергетиків — бути!..


Цьогорічний опалювальний сезон 2020-2021 років «Полтаватеплоенерго» розпочне з новими кваліфікованими кадрами. Майже 40 операторів котелень вже найближчим часом одночасно поповнять лави працівників підприємства. Це дозволить упродовж опалювального періоду доукомплектувати персоналом всі 90 котелень «Полтаватеплоенерго». А для полтавців це означає, що зустрічати холоди вони будуть у затишних і теплих оселях. 

4 місяці тривало навчання для операторів котелень на базі учбового комбінату Полтавського обласного центру занятості. За цей час нову професію опановували майже 40 майбутніх теплоенергетиків. Нагода змінити фах і отримати робоче місце випала їм завдяки реалізації спільного проєкту «Полтаватеплоенерго» та центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Як повідомила методист державного навчального закладу «Полтавський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» Лілія Жила: навчальний курс складався із теоретичної частини та практики безпосередньо на виробництві. Нині студенти 4-х груп поетапно складають іспити на здобуття профільної освіти. Після чого вони отримають сертифікат державного зразка і зможуть працевлаштуватися за отриманою професією. 

— Слухачі демонстрували свої знання, які вони набули протягом чотирьох місяців, тобто це була теоретича підготовка, виробниче навчання, виробнича практика. Поскільки є потреба в кадрах, ми будемо намагатися цю потребу задовольняти.

Для студентки Оксани Сакун 4 місяці промайнули дуже швидко. А все тому, що навчання було цікавим і змістовним. Викладали теорію і практику студентам майстри з виробничого навчання, у ролі яких виступали досвідчені фахівці «Полтаватеплоенерго». Своїми знаннями із студентами ділились оператори із багаторічним стажем. Саме тому, складну і відповідальну професію майбутня операторка котельні опанувала досить легко .

— Незвична  професія, така , чоловіча  можна сказати. Дуже цікаво все , але незвично просто. Таке потужне обладнання . Докладно все нам розповідали викладачі, було на практиці все зрозуміло до всього дозволяли доторкнутись.

Це перший такого роду проєкт «Полтаватеплоенерго» спільно з центром  професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. За словами технічного директора Володимира Пасічка: це дозволить вирішити відразу кілька задач: брак кваліфікованих кадрів на підприємстві і економія коштів, які раніше витрачали на профільне навчання операторів.

— Рівень знань операторів значно підвищився, окрім цього в нашій співпраці підприємство не використовує ніяких коштів. Ми можемо ті кошти які раніше витрачали на навчання операторів використати для підготовки теплового господарства взимку. Побачивши такий досвід позитивний ми прийняли рішення і готуємо групу електромонтерів на навчання.

Стажери Вадим Дзюбан та Роман Коваленко якраз відпрацьовують набуті знання і навички на практиці. Працюють поки що разом із оператором на одній з котелень Полтави. Чоловіки, сповнені ентузіазму, і після складання іспиту готові долучитися до команди «Полтаватеплоенерго». Більше того, вважають професію оператора котельні почесною, адже мають місію забезпечувати теплом оселі полтавців  і додають 

— Познайомились із обладнанням котельні з котлами, вивчаємо виробничі інструкції. Проводимо запуск котла, зупинку котла, дивимось за роботою насосів і за всіма параметрами даної котельні.

— Дані котли ми можемо самі, ну під наглядом звісно ж працюючого оператора можемо запустити. Цим можна допомогти людям щоби в них були теплі домівки, зимою було тепло і уютно.

У грудні планується розпочати навчання ще однієї групи майбутніх операторів котелень. За словами технічного директора «Полтаватеплоенерго» Володимира Пасічка ця група буде резервною. Таким чином підприємство зможе повністю закрити питання із кваліфікованими операторами у опалювальний сезон. А, оскільки на підприємстві потрібні й інші професіонали, вирішили навчати спільно з центром професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості ще й електромонтерів. Навчання з цієї спеціальності планують розпочати вже у наступному році і триватиме воно 5 з половиною місяців. Наразі тривають роботи з отримання ліцензії на підготовку фахівців цієї спеціальності.

За матеріалами
пресслужби «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО