«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ: До кінця поточного тижня гаряча вода повернеться до домівок полтавців.

2021-06-02  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
До кінця поточного тижня гаряча вода повернеться до домівок полтавців.

Завдяки активній позиції підприємства та сприянню Асоціації «Укртеплокомуненерго», Асоціації міст України, «Полтаватеплоенерго» вдалося не допустити збільшення тарифів для полтавців на понад 70%. Докладніше, стосовно цього, та строків відновлення постачання гарячої води житлового фонду міста читайте у статті нижче.

Учора, 1 червня, «Полтаватеплоенерго» уклало угоду із НАК «Нафтогаз України» на закупівлю природного газу для надання послуг полтавцям.

Це відбулося всупереч бажанню НАК «Нафтогаз України» встановити ціну, яка на їхній погляд відповіла б умовам «ринку газу» і складала б понад 10,9 грн за кубічний метр (з ПДВ), із обов’язковим щомісячним переукладанням цих договорів. 

Полтавські тепловики та їхні колеги з інших міст України домоглися пільгової ціни на блакитне паливо для надання послуг населенню. Його вартість, на умовах 3-річної угоди, зафіксована на рівні 7,4 грн за кубічний метр (з ПДВ).

Завдяки підтримці місцевої громади та безпосередньої допомоги Кабінету Міністрів України, профільного міністерства, Асоціації міст України та Асоціації «Укртеплокомуненерго», «Полтаватеплокомуненерго» вдалося відвернути неминуче зростання тарифів на свої послуги на 71%.

Полтавські теплоенергетики переконані, що в сучасних умовах, та на фоні стрімкого зростання вартості інших послуг, таке істотне збільшення тарифів на тепло для полтавців непомірно збільшило б фінансове навантаження на їхній сімейний бюджет.

Звісно, у взаєминах між підприємствами ТКЕ і НАК «Нафтогазу» залишилось ще багато технічних деталей, які ще потребують доопрацювання і узгодження на рівні Кабінету Міністрів та профільного Міністерства, проте головне відбулося — на сьогодні «Полтаватеплоенерго», за укладеною угодою, вже очікує на надходження замовленого газу для увімкнення теплогенеруючого обладнання. А отже, за оптимістичним сценарієм розвитку подій, у п’ятницю, 4 червня, або у гіршому випадку — цієї суботи, 5 червня, постачання гарячої води до осель полтавців буде відновлено.

Переконані, що укладена трирічна угода на постачання блакитного палива, зробить централізоване теплопостачання у нашому місті безперебійним, а отже позбавить полтавців необхідності витрачати додаткові кошти із сімейного бюджету на придбання для «підстраховки» потужних електричних водонагрівачів  — «бойлерів».


Нагадаємо, що у Полтаві триває кампанія з підготовки теплового господарства до наступного опалювального періоду. Зокрема, на початку цього тижня для проведення планового ремонту було зупинено найбільшу котельню Полтави, що по вул. Ціолковського, 36. 

Докладніше з графіком відсутності гарячої води (через проведення планових ремонтних робіт) в розрізі житлових будинків можна ознайомитися на цілодобовому он-лайн сервісі «Мапа комерційного обліку»  офіційного сайту підприємства te.pl.ua.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber  чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО