«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: Уже вдруге цього року полтавці можуть залишитися без гарячої води.

2021-08-31  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»:
Уже вдруге цього року полтавці можуть залишитися без гарячої води.

Вже з найближчого понеділка, 6 вересня, газопостачання об’єктів критичної інфраструктури міста — котелень та теплогенераторних «Полтаватеплоенерго» — може бути припинено. Про це офіційним листом полтавських тепловиків повідомило АТ «Полтавагаз». 

Через багаторазове поетапне збільшення АТ «Полтавагаз» вартості розподілу природного газу, упродовж останніх 2,5 років відбулося трикратне зростання вартості розподілу природного газу для ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго». Порівняно із вартістю розподілу природного газу у 0,67 грн/куб. (без ПДВ), закладеного у чинні тарифи «Полтаватеплоенерго» для надання послуг населенню, що набули чинності 1 січня 2019 року, його нинішня вартість тривалий час складає — 1,78 грн/куб.м (без ПДВ).

Тож упродовж 2019-2021 років через таку незбалансованість тарифів у полтавських теплоенергетиків перед газорозподільчою організацією в особі АТ «Полтавагаз», утворилася заборгованість у розмірі майже 55 млн грн, коштів на погашення якої у «Полтаватеплоенерго» немає.

Через наявну заборгованість, користуючись монопольним становищем, АТ «Полтавагаз» має намір відключити газоспоживаюче обладнання «Полтаватеплоенерго» від мереж газопостачання.

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: Уже вдруге цього року полтавці можуть залишитися без гарячої води.


Окремо хочемо зауважити, 29 серпня набув чинності, нещодавно підписаний Президентом України Закон України «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу». Цей Закон визначає процедуру врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій за спожитий природний газ, послуги з його розподілу та транспортування шляхом проведення взаєморозрахунків, реструктуризації та списання заборгованості. 

 

Фактично, набуття чинності цим законом означає недопущення перерв у теплопостачанні і постачанні гарячої води через наявну заборгованість підприємств теплоенергетики перед газопостачальними і газорозподільними організаціями.

Проте, всупереч рішенню Президента та із порушенням чинного законодавства України, АТ «Полтавагаз» здійснює тиск на комунальних теплоенергетиків Полтавщини і, вдаючись до шантажу залишити без гарячої води полтавців та населення і соціальну інфраструктуру області, намагається отримати борг «живими грошима».

Полтавські теплоенергетики таке ставлення оператора газорозподільної системи до ситуації що склалася вважають неприйнятним. Оскільки в умовах щоденного збільшення захворюваності на Covid-19 і прогнозованим із настанням осені загостренням епідситуації, гаряча вода для полтавців — це не просто зручність, а ПЕРШОЧЕРГОВА НЕОБХІДНІСТЬ!

До того ж, постійний ризик відключення, через наявні борги викликані незбалансованістю тарифів на теплопостачання, зайвий раз підтверджує необхідність приведення їх до економічно обґрунтованого рівня. І дуже прикро, що на практиці це означає необхідність їх підвищення. 

З огляду на вищевикладене, та з метою забезпечення безперебійного надання послуг гарячого водопостачання, звертаємося до топ-менеджменту міста та області, а також до небайдужих представників ЗМІ і громадськості, — не залишатися осторонь в цій ситуації і висловитися на підтримку дотримання законності та недопущення реалізації протиправних намірів АТ «Полтавагаз».

ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook , Instagram, Viber  чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО