ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ КАТЕГОРІЇ «ІНШІ СПОЖИВАЧІ (крім населення)»

22-07-18

 


ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ КАТЕГОРІЇ «ІНШІ СПОЖИВАЧІ (крім населення)»


Постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2021 року № 1209 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води у зв’язку із зміною ціни природного газу» передбачено зміну розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води споживачам категорії «Інші споживачі (крім населення)» (далі - Постанова 1209). 

Підставою для зміни розміру нарахувань є умова, коли ціна природного газу, придбаного теплопостачальною організацією у відповідному місяці опалювального періоду, є відмінною (більшою або меншою) від ціни природного газу врахованої у структурі тарифів, встановлених уповноваженим органом. 

З урахуванням викладеного ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» повідомляє про зміну розміру нарахувань (умовно-змінної частини тарифу) за теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води споживачам категорії «Інші споживачі (крім населення)» за наступним алгоритмом.

Сума перерахунку (різниця в нарахуваннях) для споживача (С) визначається за такою формулою:

С = (К - 1) × П,

де   К - коефіцієнт перерахунку (наведений в таблиці);

П - плата за послугу з постачання теплової енергії (або плата за послугу з постачання гарячої води, або плата за теплову енергію), визначена у відповідному місяці згідно з діючими тарифами на зазначену послугу.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно Постанови 1209, отримана сума перерахунку (від’ємне значення) спрямовується на оплату майбутніх платежів. 

За наявності у споживача заборгованості за спожиту теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води сума перерахунку (від’ємне значення) зараховується в рахунок погашення існуючої заборгованості споживача відповідно до черговості її виникнення.

У разі коли різниця в нарахуваннях має додатнє значення (якщо К більше 1) у відповідному місяці перерахунку, отримана сума виставляється до оплати споживачеві.

Керуючись Постановою 1209 зазначений перерахунок вартості наданих послуг здійснено за період жовтень 2021 року – травень 2022 року та відображено у рахунках за червень 2022 року. Відсоток перерахунку залежить від суми нарахувань по кожному місяцю і, відповідно, розміру коефіцієнта та зменшує загальну суму нарахувань за цей період від 30% до 50 %.
 

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ КАТЕГОРІЇ «ІНШІ СПОЖИВАЧІ (крім населення)»


 Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у FacebookInstagramViber чи Telegram


Друкувати

АКТУАЛЬНО




КОРИСНО

ОФІЦІЙНО