«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Що робити, якщо термін повірки індивідуальних приладів обліку припав на період воєнного стану?

2022-08-04  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Що робити, якщо термін повірки індивідуальних приладів обліку припав на період воєнного стану?

Обов’язковій періодичній повірці підлягають усі прилади обліку, у тому числі теплової енергії і гарячої води. Однак через воєнний стан «Полтаватеплоенерго» продовжує брати до розрахунку показники вузлів обліку, термін повірки яких закінчився у цей період. Як відбуватимуться нарахування, якщо термін повірки приладів обліку закінчується в період воєнного стану? Відповідь шукайте у статті нижче.

На сьогодні «Полтаватеплоенерго» надає послуги більш ніж 200 тис. полтавців, з них послугою з постачання гарячої води користуються понад 150 тисяч. Майже у 85% з них встановлені індивідуальні (квартирні) прилади обліку гарячої води. В нових будинках з поквартирним розподілом теплової енергії – у 5  тис. споживачів встановлені розподільні (квартирні) лічильники теплової енергії. Обов’язковій періодичній повірці підлягають усі без винятку індивідуальні прилади обліку. 

Але як бути тим споживачам, які пам’ятають про термін повірки, але він збігся з оголошеним воєнним станом?

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 412 від 5 квітня 2022 року "Про деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного часу". Згідно з цією постановою, якщо термін повірки лічильника закінчився під час дії воєнного стану, протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» продовжуватиме брати до розрахунку показники квартирних лічильників. Метою такого відтермінування є забезпечення споживачів часом, достатнім для проведення повірки, після припинення чи скасування воєнного стану.

Користуючись нагодою, хочемо нагадати власникам індивідуальних приладів обліку гарячої води  про необхідність щомісячної вчасної передачі  показників. Адже саме за показниками лічильників визначається фактичний обсяг спожитих домогосподарством послуг і проводяться нарахування за розрахунковий період. Показники слід передавати в останні дні кожного календарного місяця.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО