Подальше накопичення боргу за послуги «Полтаватеплоенерго» призведе до призупинення теплопостачання у Кременчуці

2024-02-15   
 
 
Подальше накопичення боргу за послуги «Полтаватеплоенерго» призведе до призупинення теплопостачання у Кременчуці

Уже другий опалювальний сезон підприємство «Полтаватеплоенерго» надає послуги з теплопостачання жителям лівобережної частини Кременчука. І за цей період споживачі розраховуються за отримане тепло, м’яко кажучи, мляво. Так, станом на сьогодні, загальний борг по Кременчуку перед «Полтаватеплоенерго» складає майже пів мільярда гривень. 
Комунальні ж заклади, що фінансуються з міського бюджету і засновниками яких є Кременчуцька міська рада, взагалі не розраховуються за тепло,  надане «Полтаватеплоенерго». Нині цей борг складає понад 111 мільйонів гривень. Йдеться про школи, дитячі садочки, заклади культури та медичні установи. Наприклад, Кременчуцький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу № 32 Кременчуцької міської ради, має найбільший серед цих закладів борг – у 2 мільйони 644 тисячі гривень. Зауважимо, що востаннє  цей споживач здійснював оплату за послуги підприємства 30 грудня 2022 року. Тобто, виходить, що вже другий опалювальний сезон поспіль «Полтаватеплоенерго» виступає в ролі благодійника і надає тепло в ці заклади безкоштовно?!

Ініціатором такого саботажу є міський голова Кременчука Віталій Малецький. Про це свідчать численні публікації в ЗМІ, де він сам і його заступники постійно закликають містян не сплачувати за послуги «Полтаватеплоенерго», керуючись виключно власним політичним рішенням!

Пригадаємо жовтень 2023 року. Тоді підприємство «Полтаватеплоенерго» вкотре пішло на поступки міському голові Кременчука- Віталію Малецькому і, не зважаючи на нормативне перевищення температури зовнішнього повітря, розпочало опалювальний період у Кременчуці на тиждень раніше, ніж у Полтаві, а саме 24 жовтня 2023 року. Зауважимо, що тоді тепло отримали всі споживачі підприємства, в тому числі й ті, які вже мали значну заборгованість! При цьому жодних умов своїм боржникам підприємство не ставило!

Втім, з початком 2024 року ситуація на «Полтаватеплоенерго» стала критичною. Через попередній борг Кременчуцької ТЕЦ Підприємству було відмовлено в укладенні договору з НАК «Нафтогаз Трейдинг» на постачання природного газу за ціною, 7 грн 42 копійки за метр кубічний. А оскільки договір не було укладено, "Полтаватеплоенерго” автоматично було переведено на постачальника останньої надії, де ціна за кубометр газу втричі більша. 

В той же час підприємству конче не вистачає лімітів блакитного палива! Адже ці ліміти, що надаються «Полтавтеплоенерго», не враховують потреб Кременчука в опаленні. У той же час пів мільярдний борг сплачувати ніхто не збирається, оскільки у Кременчуці керуються популістським політичними закликами міського голови. 

Які ж наслідки і до чого усе це призведе? До того, що обласне підприємство критичної інфраструктури буде не в змозі заплатити за спожитий природний газ і розрахуватись з КП «Теплоенерго» та Кременчуцькою ТЕЦ. У результаті «Полтаватеплоенерго» буде вимушене призупинити теплопостачання для споживачів лівобережної частини  Кременчука.
 
Саме про це ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» повідомило Кременчуцьку міську раду в офіційному листі. Отже, невдовзі, у разі відсутності теплопостачання, усі претензії мешканцям Кременчука доведеться адресувати саме міському голові - Віталію Малецькому.
 

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»
 

Друкувати

АКТУАЛЬНО


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
Графік підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону

Аби наступний опалювальний сезон пройшов без позаштатних ситуацій, влітку необхідно якісно підготувати теплове господарство до роботи. Запорукою безвідмовного функціонування обладнання котелень і теплових мереж,  стабільного надання послуг теплопостачання споживачам у м. Полтаві, Карлівці, Машівці, Решетилівці, Котельві, а також у Кременчуці — є своєчасне виконання фахівцями «Полтаватеплоенерго» всього комплексу профілактичних заходів. Тому щороку на деякий час необхідно зупиняти котельні, теплогенераторні і центральні теплові пункти (ЦТП). Нижче пропонуємо погоджений з органами місцевого самоврядування графік підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2024-2025 років.

Близько половини котелень і теплогенераторних Полтави будуть зупинятися відповідно до графіку, щоб теплоенергетики змогли провести всі необхідні діагностичні та ремонтні роботи.

Термін зупинки кожної котельні залежить від її потужності та протяжності теплових мереж, задіяних у роботі. У середньому він коливається від 7 до 11 діб. 
 
Проте є винятки. Наприклад, котельня по вулиці І. Дорошенка буде зупинена для проведення планового ремонту на 23 дні: з 27 травня по 18 червня (включно). Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують, що термін зупинки потужностей зведений до мінімуму, аби незручності для споживачів тривали якнайменше!

У графіку підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону крім дат зупинки і відновлення роботи кожної котельні, теплогенераторної чи ЦТП, міститься ще й дата проведення гідравлічних випробувань. Завдяки випробуванням  фахівці підприємства можуть спрогнозувати і виявити місця можливих поривів на мережах, оперативно їх відремонтувати і запобігти виникненню аварій уже в період надання послуг.
 
Зверніть увагу, що в результаті гідравлічних випробувань можуть виникнути позаштатні ситуації, що подовжать термін зупинки котельні, а значить і період відсутності гарячої води влітку.
 
Отже, «Полтаватеплоенерго» інформує споживачів про дати проведення гідравлічних випробувань, аби можливі пориви на мережах не були для них несподіванкою.



ГРАФІК ПІДГОТОВКИ
котелень, теплогенераторних, ЦТП та теплових мереж
до опалювального періоду 2024-2025 рр. у м. Полтава,
погоджений з виконавчим комітетом
Полтавської міської ради 

 

 

АКТУАЛЬНО 

 

АКТУАЛЬНО

 

АКТУАЛЬНО

 

 

З графіками проведення робіт у районних центрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає свої послуги, можна ознайомитися тут:

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


КОРИСНО

ОФІЦІЙНО