«Полтаватеплоенерго»: донорство крові як лінія оборони. На підприємстві понад 20 працівників - донорів постійно здають кров

2024-06-14  
 

 
«Полтаватеплоенерго»: донорство крові як лінія оборони. На підприємстві понад 20 працівників - донорів постійно здають кров
 

Донор може подарувати ще один день народження, ще одну ніч під зірками, ще одне побачення, ще одну хвилину сміху, ще одну розмову з близькою людиною, ще один шанс на життя … 

У Всесвітній день донора крові вшановують людей, які добровільно здають кров з альтруїстичних спонукань без будь-якої грошової винагороди.  В умовах війни в Україні важливо розширювати обізнаність про необхідність регулярного донорства крові для підтримки запасів крові для воїнів та пацієнтів, які потребують переливання. Донорство крові  стало справжньою лінією оборони. На «Полтаватеплоенерго» тільки офіційних понад 20 працівників –  постійних донорів. Багато хто робить це без афішування.
Із 2005 року кожні 2 місяці здавала кров інженер виробничо-технічного відділу Єлизавета Окружко, яка, як і її батько, має статус Почесного донора України (на загальному фото у центрі). Ті, хто здають кров, роблять це не заради статусів та додаткових вихідних – це поклик та усвідомлена необхідність під час війни. 
 

«Полтаватеплоенерго»: донорство крові  як лінія оборони. На підприємстві понад 20 працівників - донорів постійно здають кров

 
Щоб відзначити таких людей та пропагувати донорство, у Всесвітній день вишиванки на «Полтаватеплоенерго» провели спеціальну акцію. Та для того, щоб здати кров, не потрібні спеціальні акції, треба захотіти це зробити.
 

 На відміну від інших великих підприємств «Полтаватеплоенерго» не має змогу проводити централізовані акції разом із Полтавською обласною станцією переливання крові, адже існують неперервний виробничий та ремонтний процеси. Тому приблизно кожні 2 місяці, за особистим графіком, понад 20 працівників «Полтаватеплоенерго» здають кров на станції переливання крові. 
 
 

Цього разу здати кров прийшли працівники Служби контролю за збутом теплової енергії «Полтаватеплоенерго» Олександр Ромаш та Олександр Демидовський. Саме у цій службі підприємства найбільше донорів. Провідний інженер групи контролю за якістю теплопостачання Олександр Ромаш здав кров уже 13й раз, а інженер 1-ї категорії Олександр Демидовський – учетверте.  
 

Відомо, що здавати кров корисно й для здоров'я самого донора, а ще - для своїх донорів Полтавська обласна станція переливання крові безкоштовно видає результати аналізів крові, які зазвичай небезкоштовні у приватних лабораторіях. На «Полтаватеплоенерго» всіляко пропагують донорство серед працівників та закликають приєднуватися до цього благородного руху.
 
 

Дякуємо колегам за активну громадянську позицію і небайдужість! Тримаймо стрій! 
 

 
Пресслужба та адміністрація "Полтаватеплоенерго"


Друкувати

АКТУАЛЬНО




КОРИСНО

ОФІЦІЙНО