«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ВІТАЄМО із Днем Української Державності

2024-07-15  
 
 
«Полтавтеплоенерго»: ВІТАЄМО із Днем Української Державності

 
День Української Державності  відзначається у День хрещення Київської Русі — України. Адже саме ця подія, що ознаменувалася створенням Київської митрополії, означала перетворення Русі на повноправну в християнському світі державу. В  умовах жорстокої війни та боротьби з російськими псевдоісторичними наративами, відзначення хрещення Київської Русі та існування національних державотворчих традицій набуває особливого значення.  
 
 
 
15 липня 2024 року Україна вперше відзначає День Державності. Ще торік це свято припадало на 28 липня. В Українському інституті національної пам’яті наголошують, що хрещення Русі і встановлення християнства у 988 році як державної релігії стало цивілізаційним вибором для нашої країни. Тож саме зі вшануванням цього історичного моменту пов’язаний День Державності.
 
Відродження глибинної національної пам'яті про державотворення важливе у боротьбі з російськими псевдоісторичними наративами та сприяє захисту національних інтересів України. Отже, цього року Україна відзначає 1036 -ту річницю хрещення Київської Русі та існування національних державотворчих традицій. 



Пресслужба «Полтаватеплоенерго»
 
Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


Друкувати

АКТУАЛЬНО




КОРИСНО

ОФІЦІЙНО