«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: Маєте борги за «комуналку» – готуйтеся до візиту державних виконавців

2019-09-25  



«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: МАЄТЕ БОРГИ ЗА «КОМУНАЛКУ» – ГОТУЙТЕСЯ ДО ВІЗИТУ ДЕРЖАВНИХ ВИКОНАВЦІВ

Маєте борги за «комуналку» – на допомогу держави при сплаті за неї можна не розраховувати. А заодно, й відпочинок за кордоном чи відрядження за межі країни стають неможливими. Якщо і далі не звертати уваги на заборгованість, то наступним кроком може стати опис рухомого і нерухомого майна та його арешт і вилучення. Які ще «сюрпризи» чекають на боржників за комунальні послуги?...


На сьогодні питання стягнення заборгованості перед комунальними підприємствами стоїть дуже гостро — говорять працівники державної виконавчої служби. Вистачає боргів у населення і перед обласним комунальним підприємством «Полтаватеплоенерго». Тож цього вечора працівники його юридичної служби разом з представниками Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Полтава вийшли в рейд по боржниках.

Еліна Борута, юрисконсульт юридичної служби ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго»
— Споживачі, які мають заборгованість. Період утворення, якого становить 2 і більше років і у разі невживання ними заходів врегулювання досудового вирішення проблеми. То підприємство вимушене звертатися із відповідною заявою в судовому порядку.

Після розгляду звернення комунального підприємства про стягнення заборгованості в судовому порядку приймається рішення щодо примусового її погашення. Рішення суду надсилається боржнику, і він має визначитись, яким чином якнайшвидше погасити заборгованість. Якщо ж споживач зволікає із ліквідацією боргу за рішенням суду, комунальники вимушені звертатися по допомогу до державних виконавців.

Реакція людей на візит виконавчої служби різна. Як правило, боржники обіцяють розрахуватися з підприємством, але додають, що зараз просто немає можливості.

Для виконання рішень суду державні виконавці застосовують різні заходи примусового стягнення заборгованості: арешт рухомого і нерухомого майна, тимчасова заборона виїзду за кордон, звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника з одночасним арештом банківських рахунків.

Якщо ж людина все одно відмовляється платити, за рішенням суду борг стягується шляхом опису, вилучення і подальшої реалізації майна на користь підприємства, якому винен боржник.

Дані про таких осіб у відкритому доступі.

Дмитро Щерба, нач. Шевченківського відділу державної виконавчої служби м. Полтава Головного територіального управління юстиції 
— Коли відкрите провадження відносно боржника. То дані відносно нього містяться в реєстрі боржників. Тобто. Ця інформація є публічною та доступною. Будь-яка особа може подивитися чи є відносно неї провадження. А державними виконавцями під час примусового виконання рішень вживаються заходи. Одним із найдієвіших є обмеження виїзду за поданням.

Причому сума боргу не має значення — винен споживач десять тисяч гривень чи одну — платити повинні всі.

Дехто з боржників помилково вважає, що зможе уберегти своє майно від вилучення, не відчинивши дверей державному виконавцеві. Але це проблему не розв’яже, і рано чи пізно борг усе одно буде стягнутий.

Вадим Пальок, державний виконавець Шевченківського відділу державної виконавчої служби м. Полтава Головного територіального управління юстиції
— Державний виконавець не може без подання суду не може зайти у першу чергу до квартири. Якщо буде рішення суду. То виконавець подає подання в суд для примусового входу до житла. Якщо його немає і судом воно не одобрене. То звісно він не може зайти в цю квартиру.

У такому випадку виконавець складає акт або ж залишає боржнику виклик до виконавчої служби.

Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують: ні для підприємства, ні для споживачів стягнення боргу через суд небажане. Адже після винесення судом рішення сума, яку має сплатити боржник, істотно зростає.

Еліна Борута, юрисконсульт юридичної служби ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго»
— «Полтаватеплоенерго» при зверненні до суду нараховує інфляційні витрати за весь час прострочення. А також 3% річних на суму заборгованості. Це збільшує навантаження на боржників приблизно на 30%. Крім того, судом покладено зобов'язання на наших відповідачів відшкодувати підприємству судовий збір при зверненні до суду.

Полтавські теплоенергетики просять споживачів вчасно розраховуватися за отримані послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, а боржників — знайти можливість терміново розрахуватися за послуги підприємства. Сподіваються, що полтавці відповідальніше ставитимуться до питань оплати рахунків, а тому спільних виїздів з державними виконавцями до боржників за адресами їх проживання можна буде уникнути. 

 

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
Графік підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону

Аби наступний опалювальний сезон пройшов без позаштатних ситуацій, влітку необхідно якісно підготувати теплове господарство до роботи. Запорукою безвідмовного функціонування обладнання котелень і теплових мереж,  стабільного надання послуг теплопостачання споживачам у м. Полтаві, Карлівці, Машівці, Решетилівці, Котельві, а також у Кременчуці — є своєчасне виконання фахівцями «Полтаватеплоенерго» всього комплексу профілактичних заходів. Тому щороку на деякий час необхідно зупиняти котельні, теплогенераторні і центральні теплові пункти (ЦТП). Нижче пропонуємо погоджений з органами місцевого самоврядування графік підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2024-2025 років.

Близько половини котелень і теплогенераторних Полтави будуть зупинятися відповідно до графіку, щоб теплоенергетики змогли провести всі необхідні діагностичні та ремонтні роботи.

Термін зупинки кожної котельні залежить від її потужності та протяжності теплових мереж, задіяних у роботі. У середньому він коливається від 7 до 11 діб. 
 
Проте є винятки. Наприклад, котельня по вулиці І. Дорошенка буде зупинена для проведення планового ремонту на 23 дні: з 27 травня по 18 червня (включно). Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують, що термін зупинки потужностей зведений до мінімуму, аби незручності для споживачів тривали якнайменше!

У графіку підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону крім дат зупинки і відновлення роботи кожної котельні, теплогенераторної чи ЦТП, міститься ще й дата проведення гідравлічних випробувань. Завдяки випробуванням  фахівці підприємства можуть спрогнозувати і виявити місця можливих поривів на мережах, оперативно їх відремонтувати і запобігти виникненню аварій уже в період надання послуг.
 
Зверніть увагу, що в результаті гідравлічних випробувань можуть виникнути позаштатні ситуації, що подовжать термін зупинки котельні, а значить і період відсутності гарячої води влітку.
 
Отже, «Полтаватеплоенерго» інформує споживачів про дати проведення гідравлічних випробувань, аби можливі пориви на мережах не були для них несподіванкою.



ГРАФІК ПІДГОТОВКИ
котелень, теплогенераторних, ЦТП та теплових мереж
до опалювального періоду 2024-2025 рр. у м. Полтава,
погоджений з виконавчим комітетом
Полтавської міської ради 

 

 

АКТУАЛЬНО 

 

АКТУАЛЬНО

 

АКТУАЛЬНО

 

 

З графіками проведення робіт у районних центрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає свої послуги, можна ознайомитися тут:

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


КОРИСНО

ОФІЦІЙНО