«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Актуальна інформація про теплоспоживання у квітні — уже на «Мапі комерційного обліку»

2019-05-14  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ:
Актуальна інформація про теплоспоживання у квітні — уже на «Мапі комерційного обліку»

Останні дні опалювального періоду 2018-2019 рр., що припали на початок квітня поточного року, були по-весняному теплими, хоч із заходом сонця прохолода все ще відчувалася. Як вплинула температура зовнішнього повітря на обсяги споживання тепла і де знайти адресну інформацію про кожен будинок — читайте у статті нижче.

Початок цьогорічного квітня ознаменувався відчутним підвищенням денної температури зовнішнього повітря та відчутною прохолодою вночі. Про це свідчать дані Полтавського обласного гідрометеорологічного центру. Так, середня температура в березні становила +3,97°С, а протягом восьми днів квітня цей показник зріс до +8,36°С. Якщо ж порівнювати цьогорічний квітень із квітнем 2018 року, то він був дещо прохолоднішим: минулого року середня температура в квітні склала +9,19°С. Тож цього року в квітні на опалення помешкань споживачів «Полтаватеплоенерго» було витрачено відносно небагато теплової енергії. Водночас чимало споживачів, чиї житлові багатоповерхівки обладнані комерційними приладами обліку теплової енергії (а таких будинків у місті переважна більшість), дослухалися до порад підприємства і в періоди значного підвищення температури зовнішнього повітря теплової енергії взагалі не споживали. 

Де побачити, скільки тепла надійшло до певної багатоповерхівки?

Як завжди, у першій декаді місяця фахівці «Полтаватеплоенерго» розміщують в он-лайн сервісі «Мапа комерційного обліку» дані про теплоспоживання у житловому фонді Полтави, Карлівки, Решетилівки, Машівки і Котельви за попередній розрахунковий період. Нині ці відомості вже оновлені за підсумками квітня поточного року.

Традиційно «Мапа комерційного обліку» (http://te.pl.ua/gmap.html) містить адресну інформацію про кожну багатоповерхівку, мешканцям якої «Полтаватеплоенерго» надає послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води. Якщо в будинку встановлений комерційний (будинковий) вузол обліку теплової енергії, то в інформаційному блоці про нього будуть відображені такі відомості: дати зняття попередніх та поточних показників приладу обліку, самі показники, загальна площа житлових приміщень у будинку, обсяг споживання теплової енергії і питоме споживання (кількість теплової енергії, що прийшлася на 1 кв. м опалювальної площі).

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Актуальна інформація про теплоспоживання у квітні — уже на «Мапі комерційного обліку»

 

Нагадуємо, що для споживачів найбільш корисною величиною є питоме споживання, адже саме цей показник дає можливість вирахувати орієнтовну вартість послуги з централізованого опалення в розрахунковому періоді та порівняти теплоспоживання з іншими схожими житловими будинками. Для визначення ж вартості опалення достатньо помножити питоме споживання на опалювальну площу оселі та на чинний тариф (Гкал/кв. м). Сума, що вийде в результаті, відображатиме вартість фактично отриманої домогосподарством послуги з централізованого опалення без урахування пільг та субсидії.

Які ще відомості можна знайти на «Мапі комерційного обліку»?

Після завершення опалювального періоду «Мапа комерційного обліку» поряд з відомостями про обсяги спожитого тепла містить додаткову інформацію про період відсутності послуги з централізованого постачання гарячої води у кожному будинку, де така послуга надається.

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Актуальна інформація про теплоспоживання у квітні — уже на «Мапі комерційного обліку»

 

У зв’язку з проведенням планових профілактичних робіт на тепловому господарстві у міжопалювальний період більшість котелень, теплогенераторних, ЦТП і насосних станцій будуть зупинятися на кілька днів. А отже, у будинках, які отримують гарячу воду від цих об’єктів підприємства, послуга з гарячого водопостачання буде тимчасово відсутня. Для таких багатоповерхівок на «Мапі комерційного обліку» розміщений додатковий блок, що відображає часові рамки відсутності гарячої води.

 Якщо ж мешканці будинку не користуються послугою з централізованого гарячого водопостачання, то цей блок в інформаційній картці буде просто відсутній.



Як відшукати адресну інформацію на «Мапі комерційного обліку»?

Інтерфейс сервісу максимально простий та інтуїтивно зрозумілий для будь-якого користувача. Щоб знайти свій будинок, достатньо вибрати в полі «Місто» свій населений пункт. У полі «Вулиця» необхідно почати вводити назву вулиці — і за мить з’явиться список вулиць, які починаються на схожі буквосполучення, з якого слід обрати відповідну назву. Залишається так само знайти в списку, що випадає, свій номер будинку (і номер вводу чи корпусу, якщо такий є). Клікнувши на «Показати», користувач побачить всю актуальну інформацію щодо обраної багатоповерхівки.

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Актуальна інформація про теплоспоживання у квітні — уже на «Мапі комерційного обліку»


Наприклад, у формі адреси вводимо: Полтава, просп. Вавілова, 9/26. Сервіс покаже місце розташування цього будинку на карті і видасть усі відомості: обсяги споживання теплової енергії у квітні та період відсутності гарячої води у червні протягом підготовки теплового господарства до наступного опалювального періоду.

Тож закликаємо всіх споживачів «Полтаватеплоенерго» користуватися сервісом «Мапа комерційного обліку», адже це дасть їм можливість дізнатися більше про теплоспоживання їхнього житлового будинку.

Прес-служба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
Графік підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону

Аби наступний опалювальний сезон пройшов без позаштатних ситуацій, влітку необхідно якісно підготувати теплове господарство до роботи. Запорукою безвідмовного функціонування обладнання котелень і теплових мереж,  стабільного надання послуг теплопостачання споживачам у м. Полтаві, Карлівці, Машівці, Решетилівці, Котельві, а також у Кременчуці — є своєчасне виконання фахівцями «Полтаватеплоенерго» всього комплексу профілактичних заходів. Тому щороку на деякий час необхідно зупиняти котельні, теплогенераторні і центральні теплові пункти (ЦТП). Нижче пропонуємо погоджений з органами місцевого самоврядування графік підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2024-2025 років.

Близько половини котелень і теплогенераторних Полтави будуть зупинятися відповідно до графіку, щоб теплоенергетики змогли провести всі необхідні діагностичні та ремонтні роботи.

Термін зупинки кожної котельні залежить від її потужності та протяжності теплових мереж, задіяних у роботі. У середньому він коливається від 7 до 11 діб. 
 
Проте є винятки. Наприклад, котельня по вулиці І. Дорошенка буде зупинена для проведення планового ремонту на 23 дні: з 27 травня по 18 червня (включно). Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують, що термін зупинки потужностей зведений до мінімуму, аби незручності для споживачів тривали якнайменше!

У графіку підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону крім дат зупинки і відновлення роботи кожної котельні, теплогенераторної чи ЦТП, міститься ще й дата проведення гідравлічних випробувань. Завдяки випробуванням  фахівці підприємства можуть спрогнозувати і виявити місця можливих поривів на мережах, оперативно їх відремонтувати і запобігти виникненню аварій уже в період надання послуг.
 
Зверніть увагу, що в результаті гідравлічних випробувань можуть виникнути позаштатні ситуації, що подовжать термін зупинки котельні, а значить і період відсутності гарячої води влітку.
 
Отже, «Полтаватеплоенерго» інформує споживачів про дати проведення гідравлічних випробувань, аби можливі пориви на мережах не були для них несподіванкою.



ГРАФІК ПІДГОТОВКИ
котелень, теплогенераторних, ЦТП та теплових мереж
до опалювального періоду 2024-2025 рр. у м. Полтава,
погоджений з виконавчим комітетом
Полтавської міської ради 

 

 

АКТУАЛЬНО 

 

АКТУАЛЬНО

 

АКТУАЛЬНО

 

 

З графіками проведення робіт у районних центрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає свої послуги, можна ознайомитися тут:

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


КОРИСНО

ОФІЦІЙНО