«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: Із 1-го травня постачання гарячої води у Полтаві та райцентрах області відбуватиметься у штатному режимі

2021-04-30  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»:
Із 1-го травня постачання гарячої води у Полтаві та райцентрах області відбуватиметься у штатному режимі

Кілька останніх днів у Полтаві та чотирьох райцентрах області, де обласне комунальне підприємство «Полтаватеплоенерго» надає послуги виявилися надзвичайно напруженими. І причиною цього стала звістка про «очікуване» припинення газопостачання об’єктів «Полтаватеплоенерго», а отже і припинення надання останнім послуги із постачання гарячої води усім споживачам, включно і з дитячими садочками, пологовими будинками і лікарняними закладами.

Завдяки спільним зусиллям «Полтаватеплоенерго», Полтавської обласної ради та топ-менеджменту Полтавської обласної державної адміністрації, проблему із можливими перебоями у постачанні гарячої води у Полтаві та 4-х райцентрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає послуги, вдалося зняти із порядку денного. 

Тож, і 1 травня, і в подальші дні «Полтаватеплоенерго» працюватиме у штатному режимі, а споживачі отримуватимуть послуги у повному обсязі.

Хочемо також подякувати місцевим і регіональним ЗМІ за потужну інформаційну підтримку та споживачам — за терпіння, розсудливість і розуміння складності ситуації, яку зрештою вдалося вирішити.

І хоч це не зовсім перемога, а швидше лише можливість крок за кроком вибудувати нові стосунки із газопостачальниками, проте, ця ситуація показала — вона потребує глибокого аналізу та організаційних висновків.

Зокрема, великої шкоди «Полтаватеплоенерго» завдає заборгованість перед підприємством споживачів, що на сьогодні сягнула неймовірних сум майже 400 млн грн. Аналіз заборгованості показує, що найбільш сумлінними платниками є найменш фінансово забезпечені верстви населення — споживачі пенсійного віку. Хочемо висловити їм велику вдячність за їх відповідальність до питань розрахунків. 

Натомість, найбільші борги мають споживачі, статки яких значно вище середнього, а більшість сусідів знають «цих героїв у обличчя». Цю категорію «боржників», яка вважає що може собі «це дозволити», вже найближчим часом чекає несподіванка — силами абонентської служби підприємства ми зробимо їх відомими не лише серед усіх сусідів, а й у місті загалом.

Також, вже найближчим часом, «Полтаватеплоенерго» ініціюватиме звернення до профільного міністерства та урядовців, щодо компенсації збитків підприємству із державного бюджету через штучно створену Державою різницю у тарифах. Вона на сьогодні перевищує 160 млн грн. Розраховуємо у вирішенні цього питання на підтримку очільників міста та області.

І головне, на державному рівні для підприємств, що надають послуги населенню, слід збалансувати вартість енергоносіїв та послуг за їх транспортування і розподіл з їх вартістю у чинному тарифі на тепло. Причому, як ми розуміємо це питання — вартість не обов’язково має зростати. Можливо  вже прийшов час державній «бізнес-структурі» в особі НАК «Нафтогаз України» та приватним облгазам — переглянути своє ставлення до ціноутворення озирнувшись навкруги і хоч одним оком подивитися у бік звичайних українців.

Адже у структурі тарифу на теплопостачання, 86% — це, так звана, «газова складова». Тому, найменша зміна вартості природного газу — дуже сильно б’є по гаманцю кінцевого споживача. І саме ці «транзитні» для тепловиків кошти забезпечують надприбутки газопостачальникам.

Нагадаємо, «Полтаватеплоенерго» ще у вересні та жовтні минулого року привертала увагу громадськості до стрімкого росту апетитів НАК «Нафтогаз України» у формуванні вартості газу для теплопостачальних підприємств і населення. Тоді — до нас так і не дослухалися! І ось у підсумку, наприкінці квітня «бізнесові інтереси» переважили і здоровий глузд.

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: Із 1-го травня постачання гарячої води у Полтаві та райцентрах області відбуватиметься у штатному режимі


І наостанок, хочемо привітати полтавців із прийдешніми травневими і Великодніми святами, які, завдяки нашим спільним зусиллям, вони зможуть відзначати із гарячою водою у своїх оселях! 

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути в курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber  чи Telegram.

Друкувати

АКТУАЛЬНО

2023-10-09  
 

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО»: 
Про встановлення тарифів підприємства на 2023-2024 рр

Рішенням Полтавської обласної ради № 669 від 28 липня 2023 року «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, що надаються Полтавським обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства «Полтаватеплоенерго», зі змінами, внесеними рішенням №687 від 26 вересня 2023 року, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, які введено  в дію з 1 жовтня 2023 року.

Тарифи для населення залишаються на рівні тарифів, встановлених у 2021 році. Для категорії " інші споживачі" тариф зменшено,у зв'язку зі зменшенням вартості газу для цієї категорії. З тарифами можна ознайомитись на  офіційному сайті підприємства.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго»

Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 

КОРИСНО

ОФІЦІЙНО