«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Що робити, якщо термін повірки індивідуальних приладів обліку припав на період воєнного стану?

2022-03-28  


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ІНФОРМУЄ: Що робити, якщо термін повірки індивідуальних приладів обліку припав на період воєнного стану?

Обов’язковій періодичній повірці підлягають усі прилади обліку, у тому числі теплової енергії і гарячої води. Однак через воєнний стан «Полтаватеплоенерго» продовжує брати до розрахунку показики вузлів обліку термін повірки яких закінчився у цей період. Як відбуватимуться нарахування, якщо термін повірки приладів обліку закінчується в період воєнного стану? Відповідь шукайте у статті нижче.

На сьогодні «Полтаватеплоенерго» надає послуги більш ніж 200 тис. полтавців, з них послугою з централізованого постачання гарячої води користуються понад 150 тисяч. Майже у 80% з них (тобто більш ніж у 52 тис. домогосподарствах) встановлені індивідуальні (квартирні) прилади обліку гарячої води, та теплової енергії. 

Обов’язковій періодичній повірці підлягають усі без винятку індивідуальні прилади обліку. 

Завжди за місяць до терміну закінчення міжповірочного інтервалу «Полтаватеплоенерго» листом інформує кожного споживача про необхідність проведення повірки із зазначенням строків. Водночас аналогічне нагадування для лічильників гарячої води споживач тричі бачить у щомісячних рахунках (перший і другий рази — за два місяці і за місяць до терміну повірки відповідно, а втретє — після закінчення зазначеного терміну). Однак навіть із такою поінформованістю все одно трапляється, що споживач просто забуває про закінчення міжповірочного періоду. У такому випадку через два місяці після його завершення підприємство змушене при нарахуванні вартості отриманих споживачем послуг з централізованого постачання гарячої води послуговуватися нормативним споживанням, тобто за кількістю зареєстрованих у домогосподарстві осіб. 

Але як бути тим споживачам, які пам’ятають про термін повірки, але він збігся з оголошеним воєнним станом?

У зв’язку із запровадженням на території України воєнного стану, ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» продовжуватиме брати до розрахунку показники квартирних вузлів обліку, термін дії яких закінчився з 24 лютого 2022 року та протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Це означає, що нарахування за послугу з централізованого постачання гарячої води до 1 травня цього року проводитимуться:
— для лічильників, що підлягають повірці у період воєнного стану— за їхніми показниками
— для лічильників, що перебувають на стадії повірки (розпломбовані, демонтовані) — за середньомісячними (за останні три місяці) обсягами споживання).

Метою такого відтермінування є забезпечення споживачів часом, достатнім для проведення повірки, після припинення чи скасування воєнного стану.

Користуючись нагодою, хочемо нагадати власникам індивідуальних приладів обліку гарячої води (водолічильників) про необхідність щомісячної вчасної передачі їхніх показників. Адже саме за показниками лічильників визначається фактичний обсяг спожитих домогосподарством послуг і проводяться нарахування за розрахунковий період.
У поточному місяці їх слід передати не пізніше 31 березня включно.

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».

 Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber  чи Telegram.
 

Друкувати

АКТУАЛЬНО


«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» ПОВІДОМЛЯЄ:
Графік підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону

Аби наступний опалювальний сезон пройшов без позаштатних ситуацій, влітку необхідно якісно підготувати теплове господарство до роботи. Запорукою безвідмовного функціонування обладнання котелень і теплових мереж,  стабільного надання послуг теплопостачання споживачам у м. Полтаві, Карлівці, Машівці, Решетилівці, Котельві, а також у Кременчуці — є своєчасне виконання фахівцями «Полтаватеплоенерго» всього комплексу профілактичних заходів. Тому щороку на деякий час необхідно зупиняти котельні, теплогенераторні і центральні теплові пункти (ЦТП). Нижче пропонуємо погоджений з органами місцевого самоврядування графік підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2024-2025 років.

Близько половини котелень і теплогенераторних Полтави будуть зупинятися відповідно до графіку, щоб теплоенергетики змогли провести всі необхідні діагностичні та ремонтні роботи.

Термін зупинки кожної котельні залежить від її потужності та протяжності теплових мереж, задіяних у роботі. У середньому він коливається від 7 до 11 діб. 
 
Проте є винятки. Наприклад, котельня по вулиці І. Дорошенка буде зупинена для проведення планового ремонту на 23 дні: з 27 травня по 18 червня (включно). Фахівці «Полтаватеплоенерго» наголошують, що термін зупинки потужностей зведений до мінімуму, аби незручності для споживачів тривали якнайменше!

У графіку підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону крім дат зупинки і відновлення роботи кожної котельні, теплогенераторної чи ЦТП, міститься ще й дата проведення гідравлічних випробувань. Завдяки випробуванням  фахівці підприємства можуть спрогнозувати і виявити місця можливих поривів на мережах, оперативно їх відремонтувати і запобігти виникненню аварій уже в період надання послуг.
 
Зверніть увагу, що в результаті гідравлічних випробувань можуть виникнути позаштатні ситуації, що подовжать термін зупинки котельні, а значить і період відсутності гарячої води влітку.
 
Отже, «Полтаватеплоенерго» інформує споживачів про дати проведення гідравлічних випробувань, аби можливі пориви на мережах не були для них несподіванкою.



ГРАФІК ПІДГОТОВКИ
котелень, теплогенераторних, ЦТП та теплових мереж
до опалювального періоду 2024-2025 рр. у м. Полтава,
погоджений з виконавчим комітетом
Полтавської міської ради 

 

 

АКТУАЛЬНО 

 

АКТУАЛЬНО

 

АКТУАЛЬНО

 

 

З графіками проведення робіт у районних центрах області, де «Полтаватеплоенерго» надає свої послуги, можна ознайомитися тут:

Пресслужба «Полтаватеплоенерго».


Щоб завжди бути у курсі подій на підприємстві і новин від його структурних підрозділів, підписуйтесь на нас у Facebook, Instagram, Viber чи Telegram.
 


КОРИСНО

ОФІЦІЙНО